Sport
OSJEČKE GRACIJE POKORILE BANJU LUKU

Ivi najviša ocjena i posebna nagrada
Objavljeno 8. studenog, 2018.

S rekvizitima u rukama, ali i bez njih, ritmičke gimnastičarke iz Osijeka još su jednom oduševile svojim nastupima i čudesnim izvedbama. Članice KRSG-a Rondo predstavile su se u susjednoj BiH na tradicionalnom međunarodnom Banja Luka Openu i kući se vratile s naramkom medalja. Osječki klub u Univerzitetskoj dvorani imao je predstavnice od minikategorije do juniorki, a Iva Janjić svojim je umijećem i gracioznošću, posebice u vježbi s obručem, "bacila" suce na koljena i zaradila poseban trofej za najvišu ocjenu na cijelom turniru.


U mini B programu boje osječkog Ronda branile su Bruna Čučić i Lara Halusek. Bruna je u 2011. godištu bila prva u vježbi bez rekvizita, a godinu starija Lara zauzle je drugo mjesto u svojoj kategoriji. Također u B programu, u 2008. godištu, Sara Bajus bila je šesta bez rekvizita, a godinu dana mlađe, Petra Mijatović i Ena Pavičić, stajale su na pobjedničkom postolju. Petra je bila prva, a Ena druga u vježbi bez rekvizita. Kod juniorki (2007. godište) Lana Ivošević zauzela je drugo mjesto, također, bez rekvizita.
Sjajne su Osječanke bile i u jačem razredu, u A programu. Helena Slovaček (2008. godište) završila je kao druga u vježbi bez rekvizita, dok je u kategoriji djevojčica godinu mlađih Petra Crljenić bila prva, a Iva Lišnić druga. U vježbi s obručem Crljenić i Lišnić bile su podjednako dobre, dobile su potpuno istu ocjenu i podijelile prvo mjesto, dok je Slovaček bila peta. Među juniorkama 2007. godišta najbolja osječka ritmičarka Iva Janjić bila je koplje iznad konkurencije. Potpuno je dominirala i osvojila prvo mjesto u vježbama s obručem i loptom, kao i u višeboju. Posebnu pozornost plijenila je u vježbi s obručem za koju je dobila ocjenu 13.450, što je bila i najviša ocjena cijeloga turnira (u svim rekvizitima i svim godištima), pa je zaslužila i posebnu nagradu organizatora. Kod malo starijih juniorki (2004./2005. godište) Patricija Mate bila je najbolja u vježbi s loptom, dok je Lorena Jelošek zaslužila srebro za tehniciranje s čunjevima. U višeboju je Jelošek (2005.) osvojila prvo mjesto, dok je Mate (2004.) završila kao druga.
Da koreografija osječkih ritmičarki na parteru Univerzitetske dvorane u Banjoj Luci bude izvedena onako kako je uvježbana na parketu brinula se trenerica Branka Stojković. I. Liović
Dvostruki program
 
Nakon Banja Luke pred “rondašicama” je napron vikend jer imaju dvostruki program. U Mađarskoj se 9. i 10. studenog održava Pečuh kup, dok je Ljubljana 10. i 11. studenog domaćin velikog međunarodnog Slovenija Challangea turnira. Trenerica Stojković će svoje “gracije” voditi na oba turnira, pa će jedna skupina djevojčica iz Mađarske ići za Sloveniju.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike