Osijek
VELIKO PRIZNANJE FILOZOFSKOM FAKULTETU

Povelja za promociju kvalitete
Objavljeno 7. studenog, 2018.

Filozofski fakultet Osijek može se pohvaliti novim priznanjem za svoj rad i djelovanje – Poveljom za poseban doprinos u edukaciji i promociji kvalitete, koja je jednoj od najstarijih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera dodijeljena u utorak u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu, na svečanosti obilježavanja 16. Hrvatskog dana kvalitete. Riječ je o priznanju koje Hrvatsko društvo za kvalitetu godišnje dodjeljuje tvrtkama i pojedincima zaslužnima za promicanje ideje kvalitete u zemlji i šire.

Prodekanica za studijske programe i cjeloživotno učenje, doc. dr. sc. Ana Jakopec, prilikom preuzimanja Povelje u Zagrebu istaknula je da je kvaliteta utkana u svaku politiku, u svaki cilj i zadatak Strategije razvoja Filozofskog fakulteta.- Stvaramo nova znanja i stručnjake iz humanističkih i društvenih znanosti. U svom radu povezujemo tradiciju i inovativnost, kvalitetu i odgovornost te razvijamo partnerske odnose. Studenti uče od najboljih - naši su nastavnici i suradnici međunarodno priznati znanstvenici, inovatori, vodeći poslovni stručnjaci, članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, urednici časopisa, prevoditelji i pisci. S druge strane, naši su studenti i naši partneri. Brinemo se o njima, osluškujemo njihove potrebe, mišljenja i prijedloge, ali i učimo od njih. Sve nas veže ista strast; za znanjem i kvalitetom - kazala je Jakopec. A tu je strast prepoznala i Agencija za znanost i visoko obrazovanje, koja je u svibnju 2016. osječkom Filozofskom fakultetu dodijelila međunarodni ESG Certifikat za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguranja kvalitete u obrazovanju, učinvši ga tako prvim fakultetom humanističkih znanosti i jednom od malobrojnih ustanova koje su dobile taj certifikat.- Dodijeljeni Certifikat, a sada i Povelja HDK-a predstavljaju nam dodatni poticaj, ali i obvezu da budemo bolji i kvalitetniji – poručila je u ime Filozofskog fakulteta Osijek prodekanica Jakopec.U kategoriji u kojoj je nagrađen Filozofski fakultet Povelju su dobile još dvije ustanove. Vrednovali su se različiti kriteriji – od organiziranja školovanja i edukacija te promocije kvalitete u publikacijama i kroz organiziranje stručnih skupova preko izdavačke djelatnosti do društvenog doprinosa i međunarodne reputacije. Prijedlog za kandidaturu izradili su dekanica, prof. dr. sc. Loretana Farkaš, voditelj Ureda za unapređivanje kvalitete obrazovanja Domagoj Burazin, dipl. iur., predsjednica Povjerenstva za osiguravanje i unapređivanje kvalitete, doc. dr. sc. Ivana Jozić, te prodekanica doc. dr. sc. Ana Jakopec.
Jasenka Pejaković
Ponos su uspješni studenti i nastavnici
Na Filozofskom fakultetu studira 1500 studenata koji ostvaruju najveću mobilnost na Sveučilištu, a mogu se pohvaliti i visokom prolaznošću. “Studentima nudimo i brojne izvannastavne aktivnosti, uspješno spajamo teoriju i praksu, aktivno ih uključujemo u svoja znanstvena istraživanja, a pri čemu potičemo povezivanje sa STEM područjem”, ističe prodekanica Jakopec.
Najčitanije iz rubrike