Osijek
ZLATNE MLADE PLESAČICE KOD VRKIĆA

Grad će ubuduće više ulagati u Shine
Objavljeno 8. studenog, 2018.

Gradonačelnik Ivan Vrkić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić u srijedu su primili članice Plesnog studija Shine, Gitu Rudež, Tenu Vanek i Irinu Nikšić, zajedno s njihovom trenericom Mirom Sekereš, koje su na Svjetskom plesnom natjecanju u Milanu osvojile prvo mjesto u kategoriji ‘‘Jazz dance trio‘‘. Svaka od jedanaestogodišnjakinja visok je plasman ostvarila i u pojedinačnim nastupima, osvojivši druga mjesta u kategorijama ‘‘Musical theater‘‘ (Gita), ‘‘Show dance‘‘ (Tena) i ‘‘Jazz dance‘‘ (Irina), a osim spomenutih, u naš su grad donijele i posebnu nagradu za najbolji talent.

- U kategoriji ‘‘Jazz dance trio‘‘ bila je vrlo jaka konkurencija jer natjecale smo se sa starijim curama koje je bilo jako teško pobijediti, pogotovo Ruskinje koje stvarno naporno treniraju. Medaljama smo se nadali u pojedinačnim nastupima, ali kad smo shvatile da smo pobijedile u triju, bile smo presretne - kaže Irina.

Oduševljena voditeljica i trenerica PS-a Shine Mira Sekereš rekla je kako su joj rezultati malih plesačica još uvijek nestvarni. ‘‘Odlazak u Milano dugo je zbog financijskih razloga bio neizvjestan, međutim, roditelji i PS Shine nekako su uspjeli skupiti novce, ali da bi išli dalje, zaista trebamo podršku Grada, Županije i sponzora, koji baš i nisu previše zainteresirani za ples. Dojmovi iz Milana odlični su, a o rezultatima cura da ne pričam", ponosna je trenerica.

Osim što je čestitao mladim pobjednicama, gradonačelnik im je uručio simboličnu novčanu nagradu u iznosu od pet tisuća kuna, obećavši veća ulaganja Grada u PS Shine.D. Miklić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana