Mozaik
BEND MERITAS NASTAVLJA SLAVITI

Koncert i objava live albuma u povodu 20. godina karijere
Objavljeno 7. studenog, 2018.
Energičnim koncertom u zagrebačkom Johannu Francku predstavio se bend Meritas koji se iskazao u pravom klupskom izdanju u prostoru koji neodoljivo podsjeća na profinjene klubove, a pomalo i na mali teatar. Meritas je bend koji se odlično nosi u svakom prostoru, a predvođen Anitom i Meri, ukazao je dobrodošlicu publici pjesmom "Dok čekamo dan", kojom su započeli vožnju svojim repertoarom te večeri, uz sjajne glazbenike koji su ih pratili. Ovo kao da je bio koncert i za njih, ne samo za publiku, a to je često teško postići - da uživa i publika i glazbenik.
Meritas nastavlja slaviti svojih 20 godina na kojima su prije svega zahvalni, a želja je koncertima po Hrvatskoj ispuniti mjesece pred njima, dok upravo predstavljaju i svoje live izdanje. Energija i uigranost, emotivne vokalne izvedbe Anite i Meri, svake u svojim pjesmama, mogu se čuti i na njihovu novom izdanju "Meritas20 live", koji je izišao ovih dana, odnosno godinu dana nakon istoimenog koncerta u Tvornici kulture. Pjesme koje su u live ruhu natopljene dodatnim disanjem publike koja ih prati u stopu, Meri i Aniti predstavljaju najveće priznanje - trajanje nakon 20 godina, istinsko uživanje u radu s glazbenicima i poštovanje prema svojoj publici kojoj daju najbolje od sebe, promišljeno i trajno. Izvrsnu glazbenu produkciju izdanja potpisuje Ivan Božanić, a za likovno oblikovanje zaslužan je Vjekoslav Crnojevac. Glazbenici na koncertu u Tvornici bili su Ivan Božanić na električnoj gitari, Zdeslav Klarić na klavijaturama, Mladen Munivrana na bas-gitari, Matko Petrić na udaraljkama te Tin Ostreš na bubnjevima. Izvedba Anite Valo s Jelenom Radan na pjesmi "Pres de la flamme" predstavlja raritet jer je samo na ovom koncertu izvedena dvojezično, a pridružio im se i Miroslav Navračić na harmonici. Njihov dugogodišnji producent Dejan Orešković također se pojavio kao gost na ovom izdanju Menarta.
- Live izdanja zapisi su jednog trenutka, energije koja se dogodila na pozornici između glazbenika i publike koja nas je pratila tu večer. S ponosom predstavljamo ovaj album koji zapravo tek s vremenskim odmakom dobiva svoje pravo mjesto i značenje koje mu, vjerujemo, pripada - izjavile su Anita i Meri.T.K.
Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike