Dome slatki dome
POBOLJŠAJTE KVALITETU ZRAKA

Napa - potreba i trend u kuhinji
Objavljeno 8. studenog, 2018.
Neovisno o izgledu visokotehnološke nape pripadaju visokom cjenovnom razredu

Napa, kao osnovni element opreme svake kuhinje, postaje vizualno sve izražajnija, ali i tehnološki sofisticirana. Moderne nape karakterizira kvalitetan materijal i vrhunske performanse, ali i jednostavna instalacija i održavanje. Nape postaju pametni sustavi koji, zahvaljujući povezanosti, tehnologiji senzora i mobilnih aplikacija, poboljšavaju kvalitetu zraka u domu bez izloženosti buci.

Novi modeli komuniciraju s linijom kuhanja te su u stanju detektirati količinu i kvalitetu para i mirisa, a posebni filteri upijaju čak i najjače mirise. Energetski razred ovakvih uređaja je visok, a kapacitet filtriranja mnogo su veći od standardnog.
Štednja
Osvjetljenje se prilagođava okolnom, pa se energija štedi i u ovom segmentu. Osim toga, često je prilagodljiva jačina svjetlosti, kao i boja. Dizajn modernih napa je takav da naglašava detalje i materijale, a često je takav da se vizualno ne doživljava kao klasična napa. Nevisno o tome je li potreba za zidnom ili otočnom napom, važno je u odabiru odrediti koliko će napa biti vizualno naglašena. U otočnoj postavi, ona je već izražajna sama po sebi. U kontekstu trendova možete odabrati sofisticiran dizajn, rustikalni ili tehnološki. Svaki je stil zanimljiv na svoj način, ali je ovisan o ugođaju koji želite postići u kuhinji. Sofisticirani dizajn jednostavnih je i vizualno ugodnih linija koje se odlično kombiniraju sa svim stilovima i ugođajima te u ovakvom odabiru ne možete pogriješiti. Rustikalnom stilu dat će notu profinjenosti, a eleganciju dodatno naglasiti.
U stilu
Ovaj dizajnerski smjer često vizualno maskira napu, pa se ona doživljava kao rasvjetno tijelo u prostoru. Industrijski stil čest je u modernim kuhinjama, pa je i odabir takve nape logičan, naravno, odlučite li se za ovu opciju. Dovoljno je odabrati samo napu u ovome stilu pa da se približite trendu, a da naglasak ostane na nešto finijem ugođaju. Jako je važno napomenuti da, neovisno o stilu i izgledu, visokotehnološke nape pripadaju visokom cjenovnom razredu. Uskladite svoje potrebe i želje da bi napa sa svojom funkcijom i izgledom bila idealan odabir za vaš prostor.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...

TEPIH CENTAR DONOSI PREGLED NAJPOPULARNIJIH TEPIHA U HRVATSKOJ

Šest vrsta tepiha koji će osvježiti svaki interijer

Najčitanije iz rubrike