Sport
OSIJEK NIJE ZNAO PRILIKE PRETVORITI U POGOTKE

Boban: Igri smo dobro u prvom poluvremenu, ali tad smo i izgubili utakmicu
Objavljeno 4. studenog, 2018.

Žal zbog propuštenih prilika najbolje je ocrtavao raspoloženje nogometaša Osijeka nakon izgubljenog derbija s Dinamom. Svi su isticali kako su bijelo-plavi odigrali jako dobrih prvih 45 minuta, ali i da je kvalitetnog suparnika kao što je lider HNL-a teško ostaviti bez ijedne prilike cijeli susret.


Istaknuo je to i kapetan Osječana Mile Škorić, koji je kao glavni razlog poraza istaknuo okrutnu istinu - gosti su svoje prilike znali pretvoriti u pogodak, za razliku od domaćih nogometaša.
- Pokazali smo dva lica, prvo poluvrijeme bili smo bolji, imali smo dvije-tri situacije gdje nismo zabili. Drugi dio oni su odigrali kao mi prvi, ali oni su svoje prilike iskoristili. Dinamo ima kvalitetu, dobra je momčad i normalno je da ćeš u nekom trenutku utakmice patiti. Mislim da je njihov prvi udarac u okvir rezultirao pogotkom, Malenica je prvi put morao reagirati i onda se lopta odbila točno na nogu Gavranoviću. Magla je malo smetala, ali vidjelo se dobro i to ne može biti alibi.
S Gabrijelom Bobanom gostujuća je obrana imala najviše posla u prvih 45 minuta, a "sedmica" Osijeka smatra kako su on i suigrači upravo u tom razdoblju propustili izbjeći poraz.
- Prvo smo poluvrijeme pokazali kako trebamo igrati, bilo je dobro, samo što nismo zabili gol. Mislim da smo tu čak izgubili utakmicu, jer da smo zabili, bila bi druga priča. Dinamo je jaka momčad i stvara priliku, a zabili su iz prvog udarca na gol i okrenuli vodu na svoj mlin. Pokušavali smo izjednačiti, ali sve je bilo nekako nepovezano. Dosta smo nabijali, nismo spustili loptu na zemlju, bili smo previše nervozni i Dinamo je to dobro iskontrolirao te na kraju zasluženo pobijedio.
Raspoloženje u gostujućim redovima bilo je, razumljivo, potpuno suprotno. S tri boda iz Gradskog vrta Dinamo je pobjegao Osijeku, a presudan je bio prvi pogodak Marija Gavranovića, koji je već devet puta tresao mrežu Osječana.
- Bila je ovo važna utakmica i važna tri boda. Osijek je direktan konkurent, sada smo se malo odvojili, što smo htjeli, i možemo se mirno pripremati za utakmicu protiv Spartaka. Jako se dobro osjećam, posljednje četiri utakmice sam davao pogodke, nadam se da ću tako nastaviti i u četvrtak. Dosta sam zabijao Osijeku i u dresu Rijeke i sada, očito mi leži. Nije u poluvremenu bilo nikakvog posebnog razgovora, iste stvari o kojima smo govorili uoči utakmice tek smo u drugom dijelu počeli malo više raditi: brz protok lopte, tražiti međuprostor i odmah smo našli dosta prostora. Nakon što sam iskoristio tu priliku, bilo je puno lakše kontrolirati utakmicu.
Vratar gostiju Dominik Livaković priznao je kako je Osijek bio bolji u prvih 45 minuta te da je tada imao i sreću što mu je mreža ostala nedirnuta.
- Osijek je prvo poluvrijeme bio bolji, imao je bolje prilike, a Marića je pogodila lopta u glavu, inače bi bio pogodak. Drugo smo poluvrijeme mi bili bolji, bili smo smireni i iz kontre zabili. Znali smo da protiv Osijeka trebamo biti i strpljiviji, znali smo da će igrati agresivno, da će ga publika nositi, ali dobro smo reagirali u nastavku i pobijedili. G. Roguljić
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike