Sport
OVOSEZONSKI REKORD GRADSKOG VRTA

Bijelo-plavi doživjeli poraz i ispraćeni pljeskom s tribina
Objavljeno 4. studenog, 2018.
Derbi 13. kola pratilo je najveći broj gledatelja ove sezone u Gradski vrt. Dobre igre i rezultati i Osijeka i Dinama privukle su više od osam tisuća poklonika bijelo-plavih ili modrih. To je uvjerljivo najveća posjeta u HNL-u ove sezone u Gradskom vrtu, a više čak i od europskog ogleda s Rangersima, kada je bilo preko 7.000 gledatelja. I dugo odsustvo Osječana sa svog stadiona, gotovo mjesec i pol dana, sigurno je probudio "glad" njegovih navijača koji su zaželjeli uživo pogledati svoju momčad.
Istočna tribina na kojoj su tradiocionalno najvatreniji navijači Osijeka bila je vrlo dobro popunjena te su tek njeni rubovi bili prazni. No, i zapad je bio dobro "okupiran", a možda je tek malo iznenađenje što navijački kavez za gostujuće navijače na sjevernoj tribini nije bio pun. Dobar broj njih ulazio je i tijekom poluvremena pa su na kraju i gosti imali brojnu podršku.
To i nije previše zanimalo domaće navijače, koji su poklikom "Hoćemo pobjedu" i prije susreta najavili što očekuju od svoje momčadi. Puno je intrige bilo i oko dočeka kojeg će imati trener Zagrepčana Nenad Bjelica, kojemu dobar dio navijača Osijeka nije oprostio preuzimanje klupe kluba iz Maksimira. Prilikom predstavljanja Istok ga je "počastio" zvižducima, dok je Zapad nekako ostao nezainteresiran.
Ipak, daleko više pozornosti domaći su navijači posvetili bodrenju bijelo-plavih kojima podrška nije stajala niti jednog trena. Kohorta je "diktirala" pjesmu i bodrenje, koje je zdušno prihvaćao i ostatak Istoka, a povremeno se uključivale i ostale tribine. Najviše reakcije na početku izazvali su oštri startovi gostiju na Gabrijelu Bobanu, no najviše uzdaha izazvale su prilike Osijeka. Pogotovo ona Škorića nakon što mu je Boban spustio glavom. Ni magla, koja se od sredine poluvremena počela spuštati i smetati u vidljivosti nije kvarila atmosferu na stadionu. Ona je početkom drugog poluvremena "uzavrela", nakon nekoliko starteva i reakcija igrača s obje strane, a potom je i ipak nešto žešću "porciju" uvreda dobio Bjelica. No, uglavnom se ipak bodrilo svoje, pri čemu je očekivano Istok predvođen Kohortom bio dosta glasniji od gostujućih navijača na Sjeveru. Vodstvo gostiju očekivano je izazvalo muk na dijelu tribina s domaćim navijačima, dok su gostujući živnuli. Ipak, nije trebalo dugo da se Kohorta i Istok oporave od šoka te je podrška ponovno krenula, iako je atmosfera primjetno pala. Za domaće poklonike dodatno ju je "pokopao" drugi pogodak Dinama u sudačkoj nadoknadi, poslije kojeg je dobar dio gledatelja počeo napuštati stadion. Unatoč porazu, zvižduka na kraju bijelo-plavima nije bilo, ispraćeni su pljeskom, dok su gostujući nogometaši sa svojim navijačima proslavili nova tri boda. G. Roguljić
Ni magla, koja se od sredine poluvremena počela spuštati i smetati u vidljivosti nije kvarila atmosferu na stadionu
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike