Sport
TREĆA HNL "ISTOK": UVJERLJIV LIDER

Cibalia i bez pol muke do pobjede
Objavljeno 5. studenog, 2018.
Vinkovčani su dominirali od prve do posljednje minute, pa su gosti mogli i uvjerljivije stradati

Nogometaši Cibalije upisali su novu domaću pobjedu i učvrstili se na čelu trećeligaške kolone. Suparnik iz Koprivnice nije se pokazao teškim zadatkom i Vinkovčani su bez većih teškoća ostavili kod kuće sva tri boda.

Cibalijaši su svjesni da su kvalitetnija i bolja momčad od Koprivnice, ali postojalo je i nešto čega su se pribojavali - upravo toga "lako ćemo". No motiva im nije nedostajalo i nisu se poskliznili protiv slabijeg suparnika. Naprotiv, igrači Petra Tomića odmah su krenuli žestoko i stavili na znanje suparnicima da ih zanima samo pobjeda te da to pitanje žele što prije riješiti. U tom smjeru su se odvijale prve akcije Cibalije, koje su bile i opasne i nezadržive. Već u drugoj minuti zaprijetio je Dogan na nabačenu loptu Tustonjića, ali je bio malo prekratak. Odmah u drugoj akciji - pogodak. Povukao je na desnoj strani Filipović i idealno poslao loptu pred gol Koprivnice, gdje ju je mirno dočekao Dogan i laganim trzajem glave zakucao ju u mrežu za 1:0. Očito je trener Tomić dobro razradio taktiku s igračima, jer i unatoč vodstvu nije bilo jurnjave prema golu kako bi se došlo do drugog pogotka, nego su akcije bile dobro pripremljene, dodavanje od lijevog do desnog boka i obrnuto, a onda munjevita akcija koja je zbunjivala igrače Koprivnice. Takav način igre nije odgovarao gostima, koji se nisu uspjeli snaći, nego su najčešće loptu ispucavali prema naprijed ne bi li došla do njihovih napadača, koji su uglavnom ostajali bez nje. Samo jedan korner bio je sve od gostiju u prvom poluvremenu. Ništa bolje nisu odigrali ni u drugom dijelu, ponajprije zbog igre Cibalije, koja je bila "strogo programirana" za sljedeći pogodak. On se dogodio tek što je drugo poluvrijeme počelo. Vratar Jarnec nije se uspio ni dobro zagrijati (zamijenio tijekom odmora Slukića), a već je vadio loptu iz mreže. U 46. minuti mladi Beljo se okliznuo i počeo padati, a onda je u padu udario loptu, koja je tik uz stativu pronašla put u mrežu. Cibalia je nastavila napade, gosti se nisu najbolje snalazili, stalno je mirisalo na treći pogodak, a on je pao u 73. minuti, strijelc je ponovno bio Beljo. Mogli su do kraja susreta gosti stradati s većom razlikom, ali su primili još samo jedan pogodak (Dogan), a Kuznič, Filipović i Kerić, kao i Dogan, propustili su još neke vrlo izgledne prilike.
Antun Grgić
CIBALIA                    4  (1)
KOPRIVNICA           0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 200. Sudac: Marko Đurđek (Turčin) - 6.5. Strijelci: 1:0 Dogan (4), 2:0 Beljo (46), 3:0 Beljo (73), 4:0 Dogan (84). Žuti kartoni: (Cibalia), Azenić, Vrkić (Koprivnica)
CIBALIA: Marijanović 6,5, Stojanović 6, Kuzmić 6, Tadić 6 (od 74. Oršolić-), Filipović 7, Kiš 6,5 (od 68. Karimović 6), Šarić 6, Tustonjić 6,5, Dogan 7,5, Beljo 7,5, Kerić 6 (od 61. Bajić 6). Trener: Petar Tomić 6,5
KOPRIVNICA: Slukić 6 (od 46. Jarnec 6), Rengel 5, Tuba 5, Šumiga 5,5, Gregurina 5, Kolar 5, Golubić 5,5, Lončarić 5, Azenić 5,5, Vrkljić 5,5, Mihaljević 5. Trener: Vedran Medenjak 5,5
IGRAČ UTAKMICE: DRENA DION BELJO (CIBALIA)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike