Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Dugopolje za Bjelobrđane pusto polje, Miroslav Bojko pogodio s pričuvama
Objavljeno 5. studenog, 2018.
Nogometaši BSK i s petog su se gostovanja vratili praznih ruku. Bodove su ostavili u Dugopolju istoimenom domaćinu koji je došao do pogodaka u zadnjoj četvrtini susreta. Slavonski trener na klupi Dugopolja Miroslav Bojko imao je odličan predosjećaj, jer su upravo igrači kojima je dao prigodu u drugom dijelu bili strijelci. Prvi je dio utakmice protekao u blagoj terenskoj inicijativi domaćih i bez izrazitijih prigoda za pogodak. Do njega su mogli gosti preko Pačara koji je u 28. minuti upropastio kontranapad okliznuvši se u presudnom trenutku na rubu šesnaesterca. Tri minute kasnije zaprijetili su Dugopoljci akcijom preko lijeve strane gdje je prošao Dadić i vratio do Llanosa, čiji je udarac iskosa završio preko grede. Domaći napadač, koji je stigao s posudbe iz Osijeka u 44. minuti stvorio prigodu Kišu kojem je udarac blokiran ispred gol-crte. Nastavak je bio znatno sadržajniji i dinamičniji čemu je ton davao svježi domaći igrač Krstulović-Opara. Prvi su, međutim, ponovno opasniji bili gosti iznudivši u 51. minuti slobodan udarac na 20-ak metara koji je prizemno izveo Meter, a domaći se vratar nije dao iznenaditi. Ćubel je uspješno intervenirao i u 64. minuti kada je Ištvanić šutirao u dugopoljskog vratara. Minutu kasnije Bjelobrđani su bili kažnjeni poslije ubacivanja Primorca u kazneni prostor gdje je utrčao Krstulović-Opara i svladao Ilinčića - 1:0. Tada su domaći postali goropadniji i mogli u 71. minuti udvostručiti prednost, ali je udarac Rakića, s 13-14 metara, okrznio vanjski dio vratnice. Sedam minuta kasnije Llanos je izbio sam ispred Ilinčića koji je obranio udarac Kolumbijca. U 81. minuti pobjednik je bio definiran, jer su tada domaći došli do drugog pogotka. Udarac iz desnog kuta izveo je Dadić centriravši na drugu vratnicu gdje je Primorac glavom ciljao suprotni kut, a Živković iz blizine ubacio loptu u mrežu - 2:0. Do kraja je Prelčec mogao povisiti vodstvo, ali je šutirao u vanjski dio mreže. U nadoknadi vremena u prigodi je bio veznjak BSK-a Krajček kojem Ćubel nije dao ublažiti poraz iz slobodnog udarca.D.Lekšan
Dražen Lekšan
DUGOPOLJE               2 (0)
BSK                              0

DUGOPOLJE - Stadion Hrvatskih vitezova. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 200. Sudac: Mario Cindrić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Krstulović-Opara (65), 2:0 Živković (81). Žuti kartoni: Lišnić, Krstulović-Opara, Dadić (Dugopolje), Kovačić i Šimičić (BSK). Crvenih kartona nije bilo.
DUGOPOLJE: Čubić, Lišnić (od 46. Krstulović-Opara), Jurić, Čerina, Primorac, Kušeta (od 60. Živković), Llanos, Rakić, Prelčec, Kiš (od 70. Radošević), Dadić.
BSK: Ilinčić, Periša, Meter, Majtanić, Ramić, Kovačić, Žigri (od 69. Popović), Pačar (od 62. Ištvanić), Krajček, Jakšić (od 21. Kasač), Šimičić.

Rezultati 11. kola Druge HNL

Hajduk II (Split) - Sesvete, Varaždin - Hrvatski dragovoljac (Zagreb), Kustošija (Zagreb) - Šibenik, Dugopolje - BSK (Bijelo Brdo) 2:0, Lučko - Solin 2:0 i Dinamo II (Zagreb) - Međimurje (Čakovec) 1:0. Danas (ponedjeljak) od 14 sati igraju Osijek II - Zadar.

U 12. kolu, 9., 10. i 11. studenoga, sastaju se: Međimurje - Osijek II, Solin - Zadar, Šibenik - Varaždin, Hrvatski dragovoljac - Dinamo II, Sesvete - Kustošija, Lučko - Dugopolje i BSK - Hajduk II.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike