Sport
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Osječanke u derbiju začelja u Umag po bodove
Objavljeno 3. studenog, 2018.
Pogled na tablicu nije ohrabrujući za rukometašice Osijeka. Odigrale su pet utakmice te upisale isto toliko poraza, no u idućih pet dana mogu drastično popraviti svoju situaciju jer ih čekaju susreti s ekipama iz dna tablice. Prva je na rasporedu u subotu, kada Osječanke u 16.30 sati u 7. kolu gostuju kod Umaga koji je također bez ijednog boda. Trenerica ŽRK-a Osijek Jelena Crnov, unatoč seriji negativnih rezultata, vjeruje kako njezine igračice mogu puno više.
- Umag je iskusnija ekipa od naše, koja isto nije očekivala da će se nalaziti na poziciji koju trenutačno zauzima. Jasno je da očekuju kako će baš protiv nas upisati bodove, no nadam se kako ćemo im pokvariti računicu. Teško mi je bilo što najaviti nakon toliko naših "šarolikih" izdanja, no stvarno mislim da imamo kvalitetu za napraviti više od dosadašnjeg učinka - pričala je Crnov koja će na raspolaganju imati praktički kompletan kadar. I dalje nema Bošnjak, dok su sve ostale igračice zdrave i spremne.
Čini se kako su Osječanke do sada bolja izdanja prikazivala u gostima.
- Proizlazi kako nam je lakše igrati u gostima. Mlada smo ekipa i čini se kako kod dosta igračica prevladava pritisak igranja pred domaćom publikom. Našu najbolju igru pokazali smo u Varaždinu pa je možda Umag prilika da sve to ponovimo, a čak odigramo i još bolje. Pokušat ćemo odigrati neopterećeno, no jasno je kako nas čeka težak susret. Ipak, Umag pripada u ekipe s kojima možemo igrati te se nadam kako ćemo konačno odraditi kompletnu utakmicu, bez velikih "crnih rupa" - istaknula je Crnov uoči gostovanja u Umagu. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike