Dome slatki dome
ODABIR KREVETA

Topla atmosfera spavaće sobe
Objavljeno 31. listopada, 2018.
Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja i materijala

Bilo da je riječ o klasičnom, modernom ili rustikalnom stilu, krevet u spavaćoj sobi će dominirati. Kad se obogati pravilno odabranom posteljinom i navlakama, osjećaj ugode je neizostavan. Igra dekorativnim tkaninama stvara mogućnost češćih promjena samih ugođaja za sve one koji su skloni trendovima.Tamnije i svjetlije

Mnogo je priča o krevetu, pa svaki pojedinac treba prepoznati ili tek otkriti svoje sklonosti u odabiru kreveta. Intimna zona spavaće sobe znatno utječe na kvalitetu našeg spavanja i raspoloženja.
Na odabir kreveta utjecat će materijali, boje i oblik. Dio osoba sklon je tapaciranim krevetima jer vole meke površine, pa će birati između velikog broja dekorativnih tkanina. Preporučuju se tamni ili svijetli tonovi kako bi igra posteljine i navlaka dala dodatni izražaj. Ovakvi kreveti mogu dobiti izražaj korištenjem nogica u drugom materijalu - drvu ili metalu te različitom površinskom obradom poput štepova ili trendovskog chesterfield uzorka.
I dok tapacirani kreveti stvaraju moderan ugođaj u spavaćoj sobi, drveni kreveti pružaju mnogo veći raspon prostornih ugođaja - klasični, rustikalni ili minimalistički. Drvo kao materijal pogodno je i za eksperimente u dizajnu. Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja, materijala i tekstura u prostoru. Njegova nježna bjelina i elegantni izgled omogućit će niz godina transformacije prostora uz minimalne izdatke.
Uzglavlje ovakvog kreveta može postati i skulpturalno i vrlo izražajno, što zahtijeva neutralan dizajn svih ostalih elemenata u sobi. Povratak prirodi je hit, a uzglavlje izvedeno od letvi u sirovom ili lakiranom drvu bit će idealno za toplu atmosferu sobe.
Trendovske prugice

U kućama za odmor u prirodi idealan je drveni krevet sastavljen od sirovih dasaka, a u vrtu ležaljka od dasaka koja će pružiti miran san u prirodi. Drveni stilski krevet je vječan, ali ne podnosi česte izmjene ugođaja u prostoru.
Metalni kreveti imaju izrazito romantičan i profinjen izražaj, a mogu biti izvedeni u svim bojama. Ipak, crna ili bijela pružit će idealnu podlogu za uređenje sobe.
Monika GALOVIĆ ROLICH, dipl. ing. arh.
Dizajn
odabir kreveta
Zid uzglavlja
Uz odabir kreveta vrlo je važan i zid iza uzglavlja, jer ima veliku ulogu u ukupnom doživljaju kreveta, ali i sobe u cjelini. Bilo da je riječ o bojenju, dekorativnim oblogama ili tapetama, potrebno je pozorno uskladiti boje kreveta, posteljine i zida. Zanimljiva rješenja su i ona u kojima je krevet neutralan, a zid kao uzglavlje postaje igra volumena, svjetla i materijala. U tom je slučaju nužno detalj boje kreveta prenijeti na zid. Veliki izbor kreveta na tržištu zasigurno će zadovoljiti potrebe svih.
Možda ste propustili...

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA

Manje čišćenja

LIFESTYLE NOVA ISKUSTVA NA ZIMOVANJU

Ledeni hoteli za nezaboravni odmor

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN

Dječji svijet kroz boje i dezene

2

STANOVANJE PAMETNI SOUNDBAR

“Hej Google, uključi pročišćivač zraka”

3

LIFESTYLE NOVA ISKUSTVA NA ZIMOVANJU

Ledeni hoteli za nezaboravni odmor