Sport
OSIJEK II

Skender: Do kraja jesenskog dijela želimo ojačati poziciju na tablici
Objavljeno 30. listopada, 2018.
Osijek II s drugog uzastopnog prvenstvenog gostovanja vratio se u dobrom raspoloženju. Momčad Dine Skendera zabilježila je iznimno važnu pobjedu protiv Solina, premda je bila suočena s dosta kadrovskih problema. No, Osječani su se na gostovanju, gdje uopće nije lako osvojiti bodove, postavili čvrsto i hrabro, a u samoj završnici susreta dočekali su trenutak u kojem je bljesnuo Josip Špoljarić i sa svojim sedmim pogotkom ove jeseni, koji ga je promovirao u vodećeg strijelca prvenstva, osigurao bijelo-plavima tri boda koja će ih ostaviti na poziciji pri samom vrhu tablice.- Kadrovski problemi koje ima prva momčad posljednično su vezani i uz nas. Nismo mogli računati na neke od važnih igrača, pa je bilo malo "povuci-potegni" kada smo sastavljali momčad. Uz to još nam se neposredno prije puta razbolio Talys, pa je i on otpao, Bagadur nije bio fit, no nekako smo ga osposobili, a dečki su stvarno odradili odličan posao. Moram im čestitati na iskazanom karakteru u toj utakmici. Znali smo kako nas čeka zahtjevan posao, jer Solinu je taj susret nudio mogućnost bijega s dna tablice. Zato je bio čvrst s vrlo malo prilika za pogotke. Moram biti iskren i priznati kako bih, s obzirom na stanje u momčadi koje smo imali prije susreta, bio zadovoljan i remijem. Tako smo se i postavili, u prvom planu bilo je ne primiti pogodak, što nam je uspjelo, a na koncu smo u završnici susreta iskoristili jednu od svojih rijetkih prilika i došli do važna tri boda. Stvarno sam ponosan na momčad i način na koji je reagirala u tom susretu - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.Solin u drugoligaškom okruženju ima epitet "vrućeg" gostovanja, ali i najlošijeg terena po kvaliteti.- Naslušao sam se svakakvih priča o ambijentu i terenu u Solinu. Sada mogu samo reći kako je sve to što nas je tamo dočekalo čista "kamilica" u odnosu na ono što smo znali prolaziti na trećeligaškim gostovanjima. U Solinu smo dočekani i ispraćeni na gospodski način. Teren jest najnekvalitetniji u Drugoj ligi, ali nisam se želio obazirati na to. Uostalom, momčad se sama trebala prilagoditi na uvjete po pitanju terena i vremena. Sve je to dio igračkog sazrijevanja, jer ako ti mladići žele postati ozbiljni igrači, onda se trebaju znati prilagođavati i na izazove ovog tipa - smatra Skedner.Drugoligaška jesen ušla je u sam finiš. Do stanke su ostala još tri kola, a Osijek II rezultatski je napravio više nego se očekivalo.- Mene veseli što vidim napredak kod igrača. Razvoj tih mladih snaga i dalje je naš glavni cilj, a jasno je kako on lakše ide uz dobre rezultate. Imamo još tri kola do kraja i u njima želimo još ojačati našu poziciju pri vrhu tablice - zaključio je Dino Skender, trener druge momčadi Osijeka. D.Keler
PROTIV ZADRA U PONEDJELJAK
Nakon dva uzastopna gostovanja i druga momčad Osijeka vraća se na svoj stadion. Sljedeća utakmica donosi novi drugoligaški derbi, jer će u Gradskom vrtu gostovati Zadar. Taj će se susret igrati u ponedjeljak, 5. studenoga, s početkom u 14 sati. Termin je pomalo neuobičajen, a uvjetovan je time što se dan prije na osječkom stadionu igra derbi HT Prve HNL Osijek - Dinamo, pa se nije željelo igrati prije tog okršaja, najviše zbog kvalitete travnjaka.
Dino Skender

trener Osijeka II

- Ponosan sam na igrače. Na zahtjevnom gostovanju iz više aspekata pokazali su snažan karakter. S obzirom na to kakve smo sve probleme imali uoči susreta, bio bih zadovoljan i s bodom, a pobjeda je nagrada za stav koji smo iskazali u Solinu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike