Sport
REMI U PULI

Osijek poveo, ali nije izdržao
Objavljeno 27. listopada, 2018.

Osijek nije uspio nastaviti pobjedničku seriju na gostovanjima, ali na kraju dana bod u Puli nije baš tako loš. Uz probleme koji su pratili bijelo-plave s ozljedama od ranije, na dan utakmice otapao je i Boban koji je trebao biti  jako napadačko oružje. I zato je Osijek ofenzivno bio dodatno osakaćen što se na koncu pokazao presudnim. Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. Osijek je bio daleko bolji u prvom, a Istra 1961 u drugom dijelu susreta. I zato je remi na koncu pravedan ishod tog susreta. Osječani jednostavno nisu mogli kompenzirati sve te silne probleme s izostancima, a kada su poveli bilo je samo pitanje hoće li izdržati. Nisu, ali deset bodova koje su donijeli s četiri uzastopna gostovanja svakako zaslužuju respekt.

Kamenar pogodio

Nije se ponovilo. Osijek je ovaj put jako dobro ušao u utakmicu. Prije pročetka nije izgledalo dobro, jer otpao je Boban zbog bolova u leđima. Morao je Zoran Zekić zbog toga napraviti određene rotacije u momčadi zbog kojih ni sam nije bio sretan, ali opet se pokazalo kako je pristup najvažniji. Osijek je izašao odlučan, čvrst i to mu se isplatilo. Ne baš baš odmah, ali vremenom je došlo na svoje. Osijek prvi dio susreta igrao niz vjetar, pa je to pokušao kosistiti. No, do prve prilike došla je Istra 1961. U 13. minuti  Sane je odlično uposlio Miereza koji je došao pred Malenicu koji je na vrijeme napustio vrata i obranio čistu priliku. Nakon toga na terenu je postojao samo Osijek. U 20. minuti Bočkaj je okušao sreću s 18 metara i pogodio gredu. Četiri minute kasnije na asistenciju Hajradinovića, Grgić je ostao sam na drugoj vratnici u čistoj situaciji, ali je vratar Landeta odlično reagirao na njegov prizemni udarac sa sedam-osam metara. U 29. minuti  isplatio se Osijeku visoki preing. Natjerali su bijelo-plavi na pogrešku Oneta, Hajradinović je iz prve odigrao Marića, koji je proslijedio loptu prema Kamenaru koji je s 12-13 metara iskosa s lijeve strane pogodio malu mrežicu u suprotnom lijevom kutu – 0:1. Do odmora Osijek je kontrolirao zbivanja na terenu.
Zasluženo izjedačenje


U nastavak susreta Puljani su ušli daleko odlučnije, pa im je to donijelo i najbolju priliku koju su imali dotad. U 50. minuti Mierez je pobjegao Gutiju i onda je sa 15 metara dobro uzdrmao gredu. Osijek je uzvratio pet minuta kasnije kada je Janža odlično uposlio Kamenara, a on je sa 14-15 metara otišao pored lijeve vratnice. Puljani su pritiskali u tom dijelu utakmice, ali nisu bili nešto posebno konkretni, a Osijek je vrebao priliku iz protunapada. U 82. minuti opet  je vratima Osijeka prijetio najopasniji igrač domaćih Mierez. Ubacio je slijeva Rodriguez, a Mierez je pucao glavom, no Malenica je bio na mjestu. Na koncu Puljanima se isplatio rizik. U 86. minuti Traore je snažim udarcem pogodio gredu, lopta se odbila ravno u Miereza od kojeg se lopta odbila u Osijekovu mrežu – 1:1. Zasluženo je to bilo izjednačenje jer Osijek je u u nastavku bio rezerviraniji u odnosu na prvi dio susreta. I opet je na kraju mogao doći do pobjede u 89. minuti kada je Marić odlično poslužio Šutala koji je sa 12-13 metara neometan pucao preko vrata. Tako je susret završio bez pobjednika što je prema viđenom bio i najrealniji ishod susreta…D.Keler  

Rezultati by SofaScore

ISTRA 1961 – OSIJEK 1:1(0:1)


PULA – Stadion Aldo Drosina. Vrijeme oblačno i vjetrovito. Gledatelja: 850. Sudac: Marko Metoc (Zaprešić) – 6,5. Strijelci: 0:1 Kamenar (29), 1:1 Mierez (86). Žuti kartoni: Mierez, Traore (Istra 1961). Pušić, Lončar, Janža, Ćavar, Pilj (Osijek). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: RAMON MIEREZ (ISTRA 1961)
ISTRA 1961: Landeta 6, Oneto 5,5, Rufati 5,5(od 46. Rubić),  Bosančić 5,5, Traore 7, Obeng 6, Cardoso 6, Segado 5,5(od 62. Fuentes), Sane 5,5, Rodriguez 6, Mierez 7(od 89. Espinoza -)
OSIJEK: Malenica 6, Grgić 6, Lončar 6, Guti 6,5, Janža 6, Pušić 6, Ćavar 5,5, Kamenar 7 (od 79. Pilj -), Bočkaj 6 (od 88. Šutalo -), Hajradinović 7, Marić 6,5 (od 90. Štrkalj-).

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike