Regija
TMD GROUP IZ GRADAČCA ŠIRI POSLOVANJE NA HRVATSKU

Traže se 24 djelatnika koje će obučiti za rad u autoindustriji
Objavljeno 26. listopada, 2018.
BABINA GREDA

Uprava TMD Groupa iz Gradačca u susjednoj BiH, koja proizvodi dijelove za najveće svjetske kompanije u automobilskoj industriji, odučila je proširiti poslovanje i na Hrvatsku.


U suradnji s njemačkim partnerom u Babinoj Gredi će sagraditi pogon za proizvodnju dijelova za automobile, kamione i radne strojeve. Ondje je registrirana tvrtka TMD Logistic, koja će biti proizvodno-logistički centar za cijelu TMD grupaciju i za potrebe strateškog partnera. Riječ je o desetak milijuna eura vrijednoj investiciji, a proizvodnja će biti koordinirana između BiH i Hrvatske.
U cilju osiguranja potrebnog kadra za pogon u Babinoj Gredi u tvornici TMD Group u Gradačcu organizirat će se obuka radnika u trajanju od šest mjeseci. Raspisan je natječaj za prijam u radni odnos prva 24 djelatnika koja će proći obuku - 12 CNC operatera na strojevima za obradu metala i za 12 strojarskih kovača. Mogu se javiti zainteresirane osobe u dobi od 18 do 45 godina sa srednjom stručnom spremom. Za CNC operatera poželjna je metalska i elektrostruka, dok se za obuku za poslove strojarskog kovača, navedeno je u javnom pozivu, mogu javiti i ostale struke. Nakon završetka obuke radnici nastavljaju raditi u tvornici u Gradačcu do puštanja u rad proizvodno-logističkog centra u Babinoj Gredi.
- Za vrijeme trajanja obuke i kasnijeg nastavka rada svi zaposlenici imat će dogovorene osobne dohotke sa svim doprinosima i troškovima putovanja ili boravka na lokaciji TMD Group Gradačac - stoji u pozivu. Rok za prijavu je 30 dana od dana objave natječaja (12. listopada), a zainteresirani trebaju dostaviti potvrdu o stručnoj spremi i kratak životopis s adresom stanovanja na adresu: TMD Group d.o.o. Gradačac 76250, Ulica sarajevska bb, Bosna i Hercegovina, uz napomenu za TMD Logistic. Prijave se mogu poslati i na mail: adna.huskic@tmd-group.ba.
Nakon zaključenja natječaja u Babinoj Gredi će biti organiziran razgovor sa svim prijavljenim kandidatima.
Općina Babina Greda i TMD Group organizirali su lani u rujnu i zajednički obilazak tvornica u Brčkom i Gradačcu koje posluju u sklopu te uspješne kompanije kako bi se zainteresirani budući radnici tvornice u Babinoj Gredi mogli na licu mjesta upoznati s načinom i uvjetima rada i porazgovarati s tamošnjim zaposlenicima.
Direktor TMD Groupa, Adem Hanić, uvjeren je da će Babina Greda postati važan metalski centar u Hrvatskoj, gdje će se proizvoditi autodijelovi za cijeli svijet, a riječ je o najbrže rastućoj branši. Napominje da za razliku od nekih drugih industrija, primjerice prehrambene, gdje je jako teško osvojiti čak i manji dio tržišta, tržište autoindustrije nema takvih ograničenja. Tržište je golemo, igrači su globalni, industrija se stalno mijenja i uvijek je u ekspanziji. Posla ima jako puno i to je, napominje, jedna od rijetkih industrija gdje je konkurencija dobrodošla.
- Mogu reći da onaj tko danas ima prije svega kadrovsku i tehnološku mogućnost, odnosno ljude i tehnologiju, a novac je tek na četvrtom ili petom mjestu, može uzeti posla koliko god hoće. Babina Greda je lokacijski izuzetno dobro pozicionirana, smještena je neposredno uz autocestu i može se reći da je u istočnoj Europi, a istovremeno u srcu same Europe - kazao je Adem Hanić za Glas Slavonije prigodom obilježavanja Dana općine Babina Greda. Tvornica autodijelova raditi bi trebala početi sljedeće godine i zapošljavat će najmanje sto radnika. Konačan broj novih radnih mjesta ovisit će o tome tko će sve ući u tu priču, a Hanić napominje da Babina Greda neće moći pokriti sve potrebe za radnom snagom.
Marija Lešić Omerović
Babina Greda poželjna za investitore
Načelnik Josip Krnić kaže da je TMD grupacija drugi veliki investitor koji je prepoznao prosperitetnu poduzetničku klimu i prednosti Babine Grede. Trenutno zapošljava oko 700 radnika u četiri tvornice, svu proizvodnju izvozi i ima ugovore s vodećim kompanijama u automobilskoj industriji. “Projekt gradnje Elektrane od 9,7 megavata u koju je tvrtka Uni Viridas - konzorcij velike turske energetske kompanije Unit i domaće poduzetnice Sunčice Lalić, uložila 50-ak milijuna eura, Babinu Gredu i njezinu gospodarsku zonu stavio je na mapu uspješnih investicija u RH. Time su investitori dobili potvrdu kako je ovdje moguće ostvariti takve projekte”, kaže Krnić. Napominje da je Gradačac od Babine Grede udaljen 30-ak kilometara, radnicima će biti organiziran i prijevoz, sve će im biti plaćeno i kada se vrate, bit će nositelji posla u tvornici u Babinoj Gredi, gdje će stečena znanja prenositi na druge.
plan
Pogon za proizvodnju dijelova
Možda ste propustili...

SMOTRA I UZGOJNI PREGLED U ŠUMI KUNJEVCI

Prijavljeno 70 pasa i 40-ak pasmina

RADOST U ŽUPI SVETOG MIHAELA ARKANĐELA U DONJEM MIHOLJCU

Vlč. Mihael Macanić služio mladu misu u svojoj župi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSVJEŽENJE U ŠEĆERANU, U ZDRAVLJAK JADRAN

Recept za sladoled Alil
nije mijenjao 40 godina

2

PRIMAJU SE PRIJAVE

Fišijada

3

NAKON LJETNOG UPISNOG ROKA U ŽUPANJI

U srednjim školama još je 57 slobodnih mjesta