TvObzor
BARIŞ KILIÇ

Nesuđenom ekonomistu serija “Rat ruža” donijela je slavu u četrdesetima
Objavljeno 26. listopada, 2018.
Kiliç je tek 2004. godine dobio prvu ulogu na televiziji, u seriji “Sva moja djeca”, turskoj inačici dugovječne američke sapunice

Turski glumac Bariş Kiliç igra glavnu ulogu u novoj seriji "Rat ruža", koja mu je donijela međunarodnu slavu u četrdesetoj godini života. Bariş tumači Omera Hekimoglua, uspješnog plastičnog kirurga koji je podjednako osvojio i publiku i kritičare. Rođen je 1978. godine u Malatiji, gradu u istoimenoj turskoj oblasti. S roditeljima i dvije sestre preselio se u Istanbul kad je imao pet godina. Otac mu je predavao u osnovnoj školi, a danas je umirovljeni učitelj. Bariş je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Istanbulu.

Život u Americi
Nakon diplome, Bariş je otišao na duže vrijeme u Ameriku kako bi poboljšao svoje znanje engleskoga jezika. Nakon što je ispunio svoju misiju, vratio se u Tursku i upisao poslijediplomski studij ekonomije. Od te akademske godine pojavljivao se u reklamama i polako počinjao shvaćati da će vjerojatno otpisati ekonomiju kao svoje buduće zanimanje – iako nikada nije ni htio postati glumac. Godine 1999. Bariş je otpratio znanca na audiciju za jednu reklamu i to mu je promijenilo život. Mladići su se, naime, dogovorili za kavu, no prije toga svratili su na audiciju, gdje je Bariş prijatelja pričekao u hodniku. Međutim, ondje ga je zapazio redatelj reklame, pozvao ga u sobu prije prijatelja i u konačnici, kad je mladić osvojio žiri, jednoglasno je angažiran u toj reklami jednog poznatog brenda. Ne moramo ni reći da je Barişev znanac poludio od ljubomore kad mu je redatelj ponudio i manju ulogu u svom nadolazećem filmu. Njih dvojica, naime, nisu bili ni neki veliki prijatelji, samo kolege s faksa.
Otpisao ekonomiju
Kiliç je tek 2004. godine dobio prvu ulogu na televiziji, u seriji "Sva moja djeca", turskoj inačici dugovječne američke sapunice. Iako je bio popularan i nakon uloge u hit-seriji "Djevojka imena Feriha" (2011.), koju smo također svojedobno imali prilike gledati na Novoj TV, Bariş Kiliç u središte pozornosti dospio je nakon uloge Omera u seriji "Rat ruža" (2014.), koju, nakon publike u regiji, sada ima prilike gledati i hrvatska publika, i to radnim danom poslijepodne na Novoj TV. Iste godine dijelio je glavnu ulogu u romantičnoj drami "Volim svog čovjeka" s kolegicom Gizem Karacom, koja je pobrala sjajne kritike. Da Bariş, osim talenta, posjeduje i nevjerojatnu karizmu, dokaz je i njegova popularnost na društvenim mrežama. Vrlo je aktivan na Twitteru, gdje ga prati više od 120 tisuća ljudi, dok na Instagramu ima gotovo 320 tisuća pratitelja. Na veliku žalost ljepšeg spola, Bariş je već 11 godina u sretnom braku s Aysegul Ozay, koja nije dio zabavne industrije. Supružnici imaju i dvoje djece, sinove Bata i Emira. Posebno zanimljivo je to da unatoč velikoj popularnosti, Bariş Kiliç nikada nije bio u središtu nekog skandala - vodi prilično miran život i do uspjeha je došao isključivo svojim glumačkim talentom.Od 2017. godine snima novu seriju "Miris djeteta", koja će zasigurno postati hit i kad jednoga dana bude uvrštena u raspored domaćih televizija.
Nikola Kučar
Rat ruža

Nova TV, ponedjeljak - petak, 18.15
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Bariş Kiliç

DATUM ROĐENJA:

21. veljače 1978.

MJESTO ROĐENJA:

Malatija, Turska

LJUBAV:

supruga Aysegul Ozay

DJECA:

sinovi Batu i Emir