Dome slatki dome
LIFESTYLE EINHELL TC-AV 1200

Praktičan samostalni usisavač za pepeo
Objavljeno 25. listopada, 2018.
Izvrsna pomoć u rješavanju pepela nakon roštilja, pri čišćenju kamina i drugih peći

Isprobali smo Einhell TC-AV 1200, praktičan samostalni usisavač pepela koji izvrsno dođe kao pomoć u rješavanju pepela nakon roštilja, pri čišćenju kamina i drugih peći.


Ljeto nam se još uvijek „drži“, a dugi, topli dani i dalje nas mame na boravak vani. No, uskoro će ovakve temperature ostati samo uspomena i bit ćemo prisiljeni aktivirati grijanje naših domova. Grijanje na kruta goriva, posebice drva, ali i ugljen, pelete i slično, kao i uporaba kaminskih peći poprilično su popularni u Hrvatskoj. Međutim, s njima dolazi i jedan veliki problem – pepeo. Teško se čisti, nije ga moguće usisati klasičnim usisavačem, a uz to može biti i izuzetno opasan. Veliki je broj onih koji su poželjeli imati kamin, ali su odustali upravo zbog pepela. Međutim, Einhell ima praktično i jednostavno rješenje u obliku proizvoda TC-AV 1200.
Usisavač za pepeo Einhell TC-AV 1200 praktičan je i učinkovit, namijenjen usisavanju pepela i čišćenju peći i kamina, roštilja i sl. Napravljen je posebno za učinkovito usisavanje hladnog pepela, koji bi kod drugih usisavača prouzročio razne kvarove. Usisani pepeo može se brzo i jednostavno isprazniti, a onaj dio koji ostane zadržan u filtru lako se i brzo čisti. Uporaba specijaliziranog usisavača nužna je zbog više razloga. Ako ste ikada pokušali usisati pepeo klasičnim usisavačem, doživjeli ste ubrzo začepljivanje protoka zraka, ali i mogući kvar usisavača. Uz to, s pepelom uvijek postoji i opasnost od požara, pa se usisavanje klasičnim usisavačem nikako ne preporučuje. Stoga, imate li peć na kruta goriva ili kamin, poseban usisavač idealno je rješenje koje vas pošteđuje ručnog čišćenja i iznošenja pepela kojima ne samo da nećemo moći dobro očistiti peć ili kamin nego ćemo i veliku količinu pepela samo raspršiti po zraku unutar prostorije. Usisavač ima ugrađenu ručku za prijenos, pa ga je lako ponijeti zajedno s usisanim pepelom. TC-AV 1200 posjeduje posebnu metalnu ojačanu usisnu cijev i praktičan kabel, tako da je rad jednostavan, a kvalitetna izvedbe ulijeva povjerenje u dugotrajnost.
Marin Režić
Konstantna usisna snaga
Kapacitet usisne posude je respektabilnih 18 litara, a tolikim obujmom Einhell TC-AV 1200 može se nositi i s velikim pećima. Dužina crijeva je jedan metar, što je sasvim dovoljno. Iznenadila nas je usisna snaga, koja je konstantna, čak i nakon velike količine usisanog pepela. Nakon čišćenja pepeo možete baciti. Važno je samo voditi računa o tome da se pepeo smije usisavati samo kada je potpuno hladan, kao i baciti ga na odgovarajuće mjesto gdje se ne bi mogao upaliti. Cijena Einhell TC-AV 1200 iznosi samo 400 kuna. Ako imate peć ili kamin, ili možda roštilj, ovo je spravica koja se može poželjeti.
Možda ste propustili...

SAVJETUJEMO: ODRŽAVANJE AUTOMOBILA

Čisto, sjajno i zaštićeno vozilo kao "iz salona"

TEPIH CENTAR DONOSI PREGLED NAJPOPULARNIJIH TEPIHA U HRVATSKOJ

Šest vrsta tepiha koji će osvježiti svaki interijer

Najčitanije iz rubrike