Regija
VJEŽBA CIVILNE ZAŠTITE „DRAVA 2018“.

Miholjčani su spremni i za najveće ugroze
Objavljeno 22. listopada, 2018.
DONJI MIHOLJAC - Na lokaciji Stara Drava u Donjem Miholjcu proteklog je vikenda, nakon opsežnih priprema, održana vježba civilne zaštite „Drava 2018“.
Kako je službeno potvrđeno iz Grada Donjeg Miholjca, u vježbi su sudjelovali Stožer CZ Grada Donjeg Miholjca, Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek, MUP Policijska postaja Donji Miholjac, Hrvatske vode VGI Karašica Vučica, Karašica-Vučica d.d., Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica i DVD Donji Miholjac, Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac, HGSS Stanica Osijek, komunalne službe grada, postrojba i povjerenik CZ-a Grada, kao i udruge i volonteri: RŠU „Udica“ Donji Miholjac, Dravski vir Donji Miholjac, Radioamaterski klub "Nikola Tesla" Donji Miholjac i Udruga MIGRA.
- Cilj provođenja opće vježbe bio je osigurati djelotvornu primjenu planova i protokola djelovanja, uskladiti djelovanje svih subjekata odgovornih za provođenje mjera obrane od poplava, provjeriti opći stupanj pripravnosti svih ili pojedinih subjekata glede primjene mjera i postupaka odnosno ispravnosti i primjerenosti uređaja i opreme namijenjene za obranu od poplave, zaštitu i spašavanje ugroženog stanovništva. Vježba je uspješno održana sukladno s planiranim aktivnostima i u zadanim rokovima - priopćili su nakon održavanja akcije iz Grada.
Vježbovne aktivnosti operativnih snaga u programu terenske vježbe „Drava 2018“ bile su ophodnja te osiguranje prostora, mjere obrane od poplave te sjednica Stožera civilne zaštite. Vježba je obuhvatila i postavljanje pumpi za vodu i prepumpavanje, kao i angažiranje dodatnih snaga: postrojbi civilne zaštite opće namjene, povjerenika, udruga i volontera poput ribiča i radioamatera.
Posjetitelji događaja imali su priliku vidjeti kako izgleda podizanje zečjeg nasipa, potraga i spašavanje na vodi, evakuacija i zbrinjavanje ugroženog stanovništva, prihvat osoba, psihološka potpora, prva pomoć te pozivanje i operativna komunikacija ŽC 112 Osijek.L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana