Regija
NEOČEKIVANI "PRAZNICI" ZA VALPOVAČKE OSNOVCE

Kasni postavljanje grijanja, učenici tjedan dana bez nastave
Objavljeno 23. listopada, 2018.
VALPOVO - "Nakon definitivne potvrde da sustav grijanja neće raditi u matičnoj školi do kraja tjedna, koje je trebalo biti do 20. listopada u funkciji, te konzultacija s osnivačem škole, Osječko-baranjskom županijom, prisiljeni smo odgoditi održavanje nastave. Tvrtka koja izvodi radove obećala je osigurati grijanje do ponedjeljka, 29. listopada, o čemu ćemo vas obavijestiti putem naše stranice. Svi učenici koji dođu ujutro u školu bit će zbrinuti dok roditelji ne budu mogli doći po njih, a nastava u područnim školama i glazbenoj školi održavat će se po redovitom rasporedu. Iako ničim nisam mogao utjecati na brzinu i tijek radova, ispričavam se zbog novonastale situacije", vijest je koja se nakon objave ravnatelja Dalibora Košutića na službenim mrežnim stranicama Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, u nedjelju oko 21 sat, počela širiti društvenim mrežama.
Pojašnjavajući nam novonastalu situaciju zbog koje su valpovački osnovci nenadano dobili tjedan dana nez nastave, ravnatelj Košutić podsjeća da je nedavno počela dugoočekivana energetska obnova valpovačke osnovne škole, vrijedna oko 6,5 milijuna kuna. Međutim, kao i na drugim sličnim objektima, riječ je o velikim i dugotrajnim zahvatima koji se nisu mogli realizirati tijekom školskih praznika te će cijeli proces potrajati do proljeća sljedeće godine.
- Naglašavam da smo iznimno zadovoljni tijekom radova na energetskoj obnovi koje izvodi tvrtka Tehno-elektro iz Đakova i koja je, kao i mi, računala da će do početka sezone grijanja za djecu biti pripremljene učionice. Međutim, kako sam saznao od izvođača radova, premda su oni sve narudžbe obavili na vrijeme, došlo je do problema s kooperantima, odnosno dobavljačima, oko isporuke i taj se posao nije stigao obaviti na vrijeme. Budući da su upravo u tijeku radovi na izvođenju grijanja, imam obećanje da će se cijeli taj posao obaviti tijekom ovog tjedna i da će se u ponedjeljak, 29. listopada, nastaviti održavanje nastave. Pet dana nastave koju učenici neće pohađati ovoga tjedna nastojat ćemo nadoknaditi subotama ili u nekim drugim terminima prema dogovoru kako bi se sve odradilo - najavljuje ravnatelj Košutić.
Govoreći o odluci o privremenom prekidu nastave, ravnatelj pojašnjava da ju nije donio samoinicijativno, već u dogovoru s roditeljima, Osječko-baranjskom županijom i pročelnicima, a o svemu je izvijestio i Ured državne uprave te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
- U nedjelju smo mjerenjem utvrdili da temperatura u učionicama iznosi između 13 i 14 stupnjeva, što ni prema pedagoškim ni bilo kojim drugim standardima nije temperatura primjerena za boravak djece u učionicama. Stoga smo odlučili da je daleko najbolje rješenje na nekoliko dana prekinuti nastavu kako bismo idući tjedan sve naše učenike mogli smjestiti u zagrijane prostore - stajališta je ravnatelj valpovačke osnovne škole. Lidija Aničić
Obnova nakon šezdeset godina
Obnova škole jedan je od glavnih ciljeva ravnatelja Dalibora Košutića, koji naglašava da je 60 godina nakon gradnje sada posljednji trenutak za ovaj zahvat kojim će se uvjeti za boravak djece u mnogome promijeniti. Postavit će se izolacija na objektu i sportskoj dvorani, urediti fasade, zamijeniti dotrajala stolarija i ulazna vrata, a cijeli objekt dobiti štedljiviju, LED rasvjetu. Dosadašnje grijanje na lož-ulje zamijenit će ono na pelete, zbog čega bi troškovi za energente trebali bi biti 70 posto manji nego što su sada.
Temperatura u učionicama je između 13 i 14 stupnjeva, što nije primjereno za boravak djece u školi
Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike