Osijek
U OČEKIVANJU JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU POPULARNE MANIFESTACIJE

Advent u Osijeku seli se u
Park kralja Petra Krešimira IV.?
Objavljeno 23. listopada, 2018.

Iako je do Adventa u Osijeku ostalo tek nešto više od mjesec dana, Grad Osijek i Turistička zajednica Grada Osijeka još nisu ni raspisali javni poziv za organizaciju te manifestacije.


Jedan od razloga je i što još uvijek nije službeno imenovana nova direktorica Turističke zajednice Grada Osijeka. Naime, iako je nakon pet mjeseci od raspisivanja prvog natječaja za direktoricu izabrana Tajana Rogulja, zbog roka za žalbeni postupak, koji traje 14 dana, ona još nije službeno preuzela dužnost. Inače, recimo kako je upravo Rogulja prošle godine bila na čelu tvrtke Mašta, članice grupe Žito u vlasništvu Marka Pipunića, odnosno tvrtke koja je bila organizator prvog Adventa u Osijeku u gradskom središtu. No kako, primjerice, ove godine adventski događaji u Budimpešti počinju već 10. studenoga, prošlog su tjedna na sjednici Gradskog vijeća i vijećnici priupitali samog gradonačelnika Vrkića što se događa i što planira oko toga. Od gradonačelnika se Vrkića tako moglo doznati kako se razmatra nekoliko lokacija za održavanje Adventa te kako još nije odabran organizator.
- Nekoliko je lokacija u igri i ima nekoliko zainteresiranih za organizaciju. Cilj nam je sljedeći: ostvariti javni interes na način da udruživanjem sredstava komercijalnih interesa ugostitelja i drugih koji su zainteresirani te Grada pronađemo najbolju lokaciju i najbolji program. U završnoj smo fazi lociranja i onih koji su zainteresirani, i mislim da nećemo zakasniti - rekao je o toj temi gradonačelnik Vrkić.
Kako se sam središnji trg lani nije pokazao idealnim mjestom, jer je ta lokacija vrlo vjetrovita i hladna, neslužbeno doznajemo da bi nova lokacija za adventsko događanje trebao biti Park kralja Petra Krešimira IV., u kojem se ovog ljeta, tijekom Gimnastičkog kupa Dobro, održavala manifestacija Gastro&Wine&Music Festival pod nazivom “Feelgood Weekend”, koja je oduševila mnoge Osječane.
Glavni financijer lanjskog Adventa u Osijeku bio je poduzetnik Marko Pipunić, pa smo ga upitali kakva su njegova razmišljanja o spomenutoj lokaciji, koja se nalazi upravo ispred obnovljenog Sokolskog doma, i planira li se i ove godine uključiti u organizaciju tog događaja.
- Uistinu još ne znam. Naime, još nije bio ni natječaj, koji je, prema mojem mišljenju, trebao biti raspisan još u veljači. Prošle smo godine uložili 800 tisuća kuna u ovo događanje. Bila je to naša donacija gradu. Osobno mislim da je spomenuti park dobra lokacija i čuo sam da se spominje, ali ne znam hoću li se i kolikim iznosom uključiti u realizaciju Adventa. Zasigurno ne u jednakoj mjeri kao lani. Čekamo javni poziv TZ-a i Grada - kratko je komentirao za naš list Pipunić.
Završni dogovor o organizaciji i lokaciji ovogodišnjeg Adventa trebao bi biti postignut danas, jer, kako nam je potvrdio pročelnik Ureda gradonačelnika, Željko Lončar, sastanak Turističke zajednice i Grada održat će se u podne.
Nefreteta Z. Eberhard
Marko Pipunić

glavni financijer lanjskog Adventa

Uistinu još ne znam hoću li se i kojim iznosom uključiti u organizaciju Adventa. Naime, još nije bio ni natječaj, koji je, prema mojem mišljenju, trebao biti raspisan još u veljači.
KLIZALIŠTE 2. PROSINCA
Marko Pipunić, vlasnik i direktor tvrtke Žito d.o.o., glavnog investitora u obnovu Sokolskog doma, potvrdio nam je kako će gradsko klizalište u dvorištu Sokolskog doma biti otvoreno za Dan grada, 2. prosinca. "Klizalište se radi i prostirat će se na 1500 četvornih metara, a funkcionirat će na jednak način kao i prije. Građani će moći iznajmiti klizaljke i klizati se, naravno na novom i modernom klizalištu", ističe.
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike