Osijek
DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO

EFOS: Predstavljanje knjige "Pank poduzetnici"
Objavljeno 23. listopada, 2018.
Promocija će se knjige "Pank poduzetnici", autora Roberta Posavca, održati u petak (26. listopada) u 11 sati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na osječkom predstavljanju knjige, koje organiziraju ACT Grupa i PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s Ekonomskim fakultetopm u Osijeku, s autorom knjige Robertom Posavcem i pank poduzetnikom Stjepanom Mikecom, izvršnim direktorom ACT Grupe i jednim od glavnih protagonista knjige, razgovarat će Dijana Pavlović, novinarka i urednica u Glasu Slavonije. U sklopu promocije održat će se i diskusija sa studentima o temi "Društveno poduzetništvo kao karijerni odabir".
"Pank poduzetnici" prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju, koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina. Priča je to o dva mladića koja su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenula desetke inicijativa, provela programe i projekte kojima su obuhvatila više od 100.000 korisnika te osnovala različita društvena poduzeća, koja danas uspješno djeluju. Priča donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno u upravljanju. Ona donosi i uspješne trenutke, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju.
"Pank poduzetnici" knjiga je o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanje i upravljanje različitim oblicima poduzeća koja imaju snažan društveni utjecaj.
Predstavljanje je knjige otvoreno za sve zainteresirane građane. I.A.
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike