Crna kronika
OBAVLJEN OČEVID NA KUĆI U TVRĐAVICI

Trenje motorne pile je uzrok požara
Objavljeno 23. listopada, 2018.
TVRĐAVICA - Policajci su obavili očevid na mjestu izbijanja požara na kući u izgradnji u Tvrđavici do kojeg je došlo prošlog četvrtka oko 14.10. Utvrdili su da je požar izazvao djelatnik koji je, radeći na izgradnji kuće, motornom pilom rezao baliranu slamu u zidovima. Zbog trenja motorne pile s biomasom došlo je do zapaljenja izolacije (slame). Požar se proširio na cijelu kuću, a materijalna šteta iznosi oko 220 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu Policijska uprava osječko-baranjska u vezi s požarom podnosi izvješće. Podsjetimo, operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka (JPVP) u četvrtak je u 14.16 primilo dojavu da gori kuća. Na intervenciju je upućeno deset vatrogasaca s tri vozila. Iako su na mjesto intervencije došli za samo četiri minute, vatrogasci su zatekli požar u razbuktaloj fazi.
Nakon lokaliziranja požara izvlačili su masu koja je još gorjela, a pri tome su zbog otežanih fizičkih napora zatražili pomoć DVD-a Donji grad, koji je na mjesto intervencije stigao u 15.40 sa šest vatrogasaca i dva vozila. Raščišćavanje požarišta vatrogasci su zajednički nastavili ručnim alatom i motornim pilama. Okolicu i mjesto požara provjerili su termokamerom.
Dvije tehničke intervencije u nedjelju su imali osječki profesionalni vatrogasci. Na obje adrese, Umaškoj 12 i Opatijskoj 29, vatrogasci su otvarali vrata stana jer se osjetio plin.S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi