Sport
TREĆA HNL "ISTOK": VINKOVCI

Tomiću susret bivših suigrača
Objavljeno 22. listopada, 2018.
Momčad Josipa Milardovića dobro se predstavila, ali nisu uspjeli iskoristiti prilike
Nakon promjene trenera i pobjede u prošlom kolu protiv Sloge, nogometaši Đakovo-Croatije su pod vodstvom trenera, nekadašnjeg igrača Cibalije Josipa Milardovića, s velikim optimizmom došli u Vinkovce. Da im je optimizam bio opravdan, pokazali su u subotu na stadionu Cibalije. Dobro posložena momčad koja ima nekoliko izvrsnih pojedinaca, i što je najvažnije, imaju dobru i svrhovitu igru. Ipak, na kraju je Cibalia ostvarila svoj cilj, osvojila je sva tri boda. No, put do bodova nimalo nije bio lak. Đakovčani su od prve minute odlično posložili obranu i s duplim bedemom ispred vratara Domagoja Jukića odlično branili vrata, a onda brzim izlaskom dovodili obranu Cibalije u iskušenje. Imala je Cibalia bolji posjed lopte, ali je sve to bilo na sredini terena dugo bez većih prilika. U pojedinim trenutcima svi prilazi prema vratima bili su zatvoreni, pa se lopta stalno morala prebacivati s jedne strane na drugu. Malo bolja i otvorenija igra krenula je nakon postignutog pogotka Cibalije u 27. minuti iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, koji je u pogodak pretvorio Andrej Kerić. Već u 35. minuti mogli su Đakovčani do izjednačenja, sam je pred vratara Cibalije izišao Mihael Pongračić, ali njegov šut odlično je obranio vratar Ivan Marijanović. I dvije minute poslije, Đakovčani su mogli do pogotka, ali je u odličnoj prilici za malo bio neprecizan Dino Burazin. Do kraja prvog poluvemena obje su momčadi imale po jednu dobru priliku, ali promjene rezultata nije bilo.
U nastavku susreta potpuno otvorena igra oba sastava, oba trenera održala su obećanje koje su dali prije utakmice. Željeli su do sva tri boda. Ovaj je puta trener Petar Tomić imao malo bolje raspoložene (i kvalitetnije) igrače, koji su bar neke prilike pretvarali u pogotke, a Đakovčanima to nije polazilo za nogom. Ulaskom u igru Mate Bajića Cibalia je dobila novu probojnost, a kasnije se pokazalo i čovjeka koji je kreirao pobjedu Cibalije. Prvo je Bajić namjestio pogodak Keriću, nakon odlične akcije od sredine terena, sam je bacio Kerića u priliku. Drugi puta isti igrač minutu prije kraja utakmice odlično je povukao polukontru i nakon što je navukao na sebe dvojicu igrača precizno je uposlio mladog Šarića, koji postavlja konačan rezultat - 3:1. Đakovčani su prije toga smanjili rezultat na 2:1 odlično izvedenim slobodnim udarcem Fabijana Petričevića, a loptu je glavom u mrežu poslao Tomas Grgačević. Dobra nogometna predstava za malobrojnu vjernu publiku, u kojoj je bilo i desetak navijača đakovačke momčadi.
Antun Grgić
CIBALIA                    3 (1)
ĐAKOVO-CRO         1 (0)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 300. Sudac: Patrik Kolarić 6,5 (Strahoninec). Strijelci: 1:0 Kerić (27-11m), 2:0 Kerić (69), 2:1 Grgačević (82), 3:1 Šarić (90.). Žuti kartoni: Kiš, Šest (Cibalia), Galičić (Đakovo Croatia).

CIBALIA: Marijanović 6,5, Pavičić 6,5, Kuzmić 6,5, Tadić 6, Stojanović 6, Kiš 6, Šarić 6,5, Tustonjić 6 (od 87. Vitaić-), Dogan 6 (od 65. Bajić 6,5), Beljo 6,5, Kerić 7 (od 81. Šest-).

ĐAKOVO CROATIA: Jukić 6,5, Barišić 5,5 (od 78. Brdarić-), Grgačević 6,5, Kolak 6, Pongračić 6, Burazin 6, Petričević 6,5, Jakić 5,5 (od 73. Barukčić-), Galičić 5,5, Stipanović 5,5 (od 72. Rajčević-), Damjanović 6.

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ KERIĆ (CIBALIA)
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku