Sport
RONDO KUP 2018.

Ritmička revija u Osijeku opet opravdala očekivanja i zaslužila najviše ocjene
Objavljeno 22. listopada, 2018.
Bilo je ovo još jedno uspješno godišnje natjecanje koje u Osijeku u jesen tradicionalno organizira KRŠG Rondo

Spuštena je zavjesa na još jedno, 11. izdanje Rondo kupa, koji je ponovno u Osijek doveo i uspješno organizirao Klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo. Nastupile su ritmičarke, od onih najmlađih do seniorki, iz cijele Hrvatske, ali i Češke, Slovačke, Egipta, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije i svojim izvedbama oduševile sve koji su u subotu i nedjelju bili na tribanama velike dvorane u Gradskom vrtu.


Klub domaćin Rondo fokusirao se na što bolju organizaciju, ali i rezultate mladih Osječanki, koje ni ovaj put nisu podbacile. Ostalo je dosta medalja i pokala u gradu na Dravi, a ponovno je blistala Iva Janjić.

Zlatna Iva

Nakon što se, prije osam dana, okitila medaljama na Prvenstvu Hrvatske, Janjićka nije dopustila da je trema i pritisak pojedu pa je odradila odlične vježbe i pred domaćim navijačima "natjarela" sutkinje da joj dodjele najviše ocjene. Iva je u A programu u svom uzrastu, među djevojčicama 2007. godišta, osvojila tri medalje, i to one najsjajnije. Bila je prva u višeboju te u vježbi s obručem i loptom.
- Zadovoljni smo rezultatima, možda su neke djevojčice mogle i bolje, ali nije lako nastupati pred svojom publikom, kad te dođu gledati roditelji, bake, djedovi, prijatelji... Trema je jednostavno učila svoje. No nama je najvažnije da smo napravili natjecanje koje je ponovno prošlo u prijateljskoj atmosferi i druženju, u lijepoj dvorani i bez ikakvog stresa. Vjerojatno zato ljudi i vole doći na Rondo kup - kaže glavna i odgovorna kada su u pitanju natjecanja u sportsko-ritmičkoj gimnastici u Osijeku, ujedno i trenerica KRŠG-a Rondo Branka Stojković.
Iva je zablistala u punom sjaju, a sjajne su bile i ostale Osječanke koje su u subotu nastupile u A programu. Helena Slovaček (2008. godište) polako se vraća nakon ozljede i ostala je korak do postolja, zauzela je četvrto mjesto u višeboju te u vježbi s obručem. U 2009. godištu nastupale su Iva Lišnić i Petra Crljenić te su također stajale na pobjedničkom postolju. Iva je bila prva u višeboju i vježbi s obručem te četvrta bez rekvizita, a Petra treća u višeboju, najbolja bez rekvizita i četvrta u obruču. Juniorski dio natjecanja u Gradskom vrtu obilježila je nekadašnja rondašica, sada članica zagrebačke Aure, Barbara Šelendić. Barbara se u Zagreb vratila s medaljama, a rondašice Patricija Mate i Lorena Jelošek ostale su daleko od postolja. Patricija je bila 12. u vježbi s obručem, 13. s loptom, 16. u čunjevima i 18. u višeboju. Lorena je pak zauzela 10. mjesto u vijači, 11. u obruču, 14. u lopti i 19. u višeboju.
Nedjeljni B program

Nakon sjajnih subotnjih izvedbi ritmičarki u A programu nedjelja je bila rezervirana za B program, u kojem se ponovno predstavio niz osječkih "gracija". Među djevojčicama 2006. godišta Karla Mikulić osvojila je drugo mjesto u vježbi s obručem, a Ana Trconić u lopti. Lana Ivošević (2007.) bila je najbolja bez rekvizita, a godinu mlađa Sara Bajus uzela je srebro, također, bez rekvizita. U 2009. godištu u konkurenciji light nastupalo je čak pet Osječanki - Petra Mijatović, Ena Pavičić, Emma Tomić, Leona Lepoša i Petra Kristić. Mijatović, Pavičić bile su na postolju ispred kolegica Tomić, Lepoša i Kristić koje su podijelile treće mjesto.  Lara Halusek (2010.) osvojila je prvo mjesto bez rekvizita, a u istom godištu, ali light to je napravila i Kiara Pavlović. Lana Knežević pak bila je sedma. U 2011. godištu light Bruna Ćućić zaslužila je srebro za vježbu bez rekvizita.

U lijepom ambijentu završila je još jedna ritmička revija koja se tradicionalno u jesen održava u Osijeku i ponovno je opravdala očekivanja te zaslužila najviše ocjene, a gosti su Slavoniju napustili zadovoljni uz obvezni pozdrav - vidimo se dogodine.
Ivana Liović
Egipćanke došle prvi put i ostale oduševljene
 
Tijekom dvodnevnog programa u Gradskom vrtu uživali smo u šarenilu boja i ukrasa, gracioznosti djevojčica i djevojaka, usklađenosti pokreta, ljepoti "gracija", kvalitetnoj ritmičkoj gimnastici... Bilo je puno smijeha, pala je i poneka suza, a posebno oduševljeni cijelom atmosferom i ambijentom bili su gosti iz Egipta. Mlade Egipćanke prvi su put nastupile u Osijeku, jedna njihova ritmičarka za vikend je imala rođendan, a posebno ju je dirnula pažnja organizatora, koji su za slavljenicu pripremili tortu i poklon. Druženje, susret ritmičarki u opuštenoj atmosferi i zdravo nadmetnje na "tepihu" i jest bit Rondo kupa.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike