Osijek
PETO SLAMANJE UGOSTILO OSJEČKE UMJETNICE

Skulpture i slike iz projekta #elastične
Objavljeno 21. listopada, 2018.
Godinu je dana zajedničkog rada i druženja bilo dovoljno da se dvije umjetnice i profesorice u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Osijeku, Željka Fuderer Levak i Tamara Majer, dogovore o prvom zajedničkom multimedijskom projektu koji su prošle subote u prostorima Udruge Slama u osječkoj Tvrđi podijelile i sa zainteresiranim osječkim ljubiteljima suvremene umjetnosti.
- Projekt #elastične nastao je kao naša multimedijska suradnja. Ovom prilikom izlažem skulpture od grafike, a Željka svoje slike. Razlog zbog kojega izlažemo pod imenom #elastične spontan je. Željka je prvo bila elastic hard, pa #elastichna i sada smo zajedno #elastične. Kroz stvaranje i spajanje medija odlučile smo se predstaviti publici izložbom u sklopu evenata Udruge Slama nazvanog Slamanje. Sve smo zamislile kao druženje s umjetničkom scenom Osijeka, uz glazbu DJ Mefe, svjetlosne instalacije, crtanje, interakciju, piće i razgovor. U sklopu izložbe predstavljamo i brend Elastic.heart sa svojim originalnim oslikanim i otisnutim majicama i haljinama, naglasila je Tamara Majer, koja je svoju prvu samostalnu izložbu imala krajem lipnja ove godine.
Izložba radova Željke Fuderer Levak i Tamare Majer bit će otvorena sljedećih desetak dana u prostoru Udruge Slama u Tvrđi (Ulica Kamila Firingera 3). Inače, Slamanje je rezultat suradnje udruge Slama Land Art i ekipe iz Harvo Jaya, koja spaja glazbu, likovnu umjetnost i hranu u zanimljiv kulturno raznolik društveni događaj, a ovo je već njegovo peto izdanje. N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike