Sport
RUKOMETNA SEHA-GAZPROM LIGA

Našičani pobijedili desetkovane Rumunje
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Rukometaši NEXE-a ostvarili su petu pobjedu u šest susreta u SEHA-Gazprom ligi. Ovaj put u našičkoj dvorani poražena je rumunjska Steaua sa 28:23.
Na svoje prvo gostovanje u Našicama rumunjska je momčad stigla sa samo deset igrača u zapisniku pa je tako bivši igrač NEXE-a Nikola Kedžo, inače visok 202 centimetra, kojeg pamtimo isključivo kao desnog vanjskog, zaigrao kao desno krilo. Našičani su u prvom poluvremenu imali problema s još jednim svojim bivšim igračem, Marinom Vegarom. Zajedno s lijevim krilom Gabrielom Floreom bio je najzaslužniji što je NEXE na odmor otišao sa samo minimalnom prednosti, a tijekom prvog dijela najveća prednost domaćih bila je u nekoliko navrata dva pogotka razlike. Naravno, tomu su "kumovali" i domaći igrači, koji nisu najbolje ušli u utakmicu. Djelovali su kao da su pomislili da će se Steaua sama pobijediti. Štoviše, od 26. minute već hendikepirana Steaua bila je još "osakaćenija". Zbog doslovce šamara Vladanu Lončaru (premda su prigovaral kako je to bio udarac u ruku) u pokušaju obrane crveni karton zaradio je Becheru.
U nastavku susreta kod NEXE-a je zaigrao Ante Gadža, ostao je u igri i Lončar, na desno krilo umjesto Zrnića ušao je Vida. Imali su desetkovani gosti iz Rumunjske još neko vrijeme snage. U 37. minuti iz kontre koju je završio NEXE-ov reprezentativac Šipić domaći su prvi put poveli s tri pogotka razlike. Nakon toga prednost NEXE-a je rasla, ali nije uspio dotući suparnika, pa je Steaua u 52. minuti, nakon nekoliko pogrešaka, stigla ponovno na "minus dva" (22:20). No do kraja susreta nismo doživjeli neizvjesnost. Prednost NEXE-a ponovno je počela rasti, među domaće strijelce upisao se i ljubimac publike, Turčin Can Celebi. Na kraju čini se kako je to bio rutinski trijumf Našičana. U čijim redovima ponovno vrijedi istaknuti Tomija Vozaba. Ne toliko zbog činjenice da je bio najbolji strijelac domaćih koliko zbog toga što je ponovno imao stopostotan učinak s crte sedam metara. Od pet zabio je svih pet! K.Lacković
Krešimir Lacković
NEXE                   28  (12)

STEAUA               23  (11)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1600. Suci: Nenad Nikolić i Dušan Stojković (Srbija)

NEXE: Radovanović (3+0), Car (6+0), Šipić 4, Gadža 1, Leban, Eter 4, Zrnić 1, Mrđenović, Barišić-Jaman 1, Buvinić 3, Vida 2, Lončar 3 Lavrič, Tomić 1, Celebi 1 i Vozab 6(5)

STEAUA: Babasafari (5+0), Merla (1+0), Rapciuga 4, Stavrositu 2(1), Johannson 4, Becheru, Florea 5(2), Constantina 2, Vegar 7 i Kedžo

SEDMERCI: NEXE 5(5), Steaua 3(3); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Tomić 2, Gadža 2, Mrđenović 2), Steaua 2 minute (Johannson 2). Crveni karton: Becheru (Steaua)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini