Sport
OSJEČANI GOSTI ŠIBENIKA

Za uspjeh brokeri moraju zaustaviti Martina Junakovića
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Prije tjedan dana košarkaši s Drave upisali su prvu pobjedu u sklopu HT Premijer lige. Odigrale su Vrijednosnice Osijek efikasnih 40 minuta na svom parketu protiv sastava iz Škrljeva, koji je ranije pravio probleme u Gradskom vrtu. Njih sad nije bilo i "brokeri" su u prvom domaćem ovosezonskom nastupu razveselili svoje navijače. Pred "brokerima" je sada u sklopu 3. ligaške runde gostujuća kušnja, u subotu (19) ih na Baldekinu čeka Šibenik, koji također ima polovičan učinak nakon dvije utakmice.
- Mogli su Šibenčani imati obje pobjede, bili su na njezinu pragu na gostovanju kod Cibone. Dobro su ušli u sezonu, a mi na Baldekin stižemo u pobjedničkom ozračju, što je odlična najava za utakmicu - smatra trener Vladimir Krstić, kojeg je pred put za Krešimirov grad uhvatila viroza. Nažalost, slične simptome ima i Jakov Mustapić, a valjda neće "kašljucati" i ostatak igračkog kadra. Problema ima i Nikola Turalija, zbog leđa nije trenirao tjedan dana.
- Pokazali smo kako možemo igrati kada smo u najjačem sastavu. Najvažnije je da se zdravstveni bilten dodatno ne pogorša, vjerujem ipak da će svi konkurirati za dvoboj u kojemu tražimo i prvu gostujuću pobjedu. Čeka nas poticajna atmosfera, neugodan domaćin, predvođen najboljim strijelcem lige. Junaković je na prosjeku od 30.5 poena, a takvih igrača nema baš previše u našoj ligi. On je svakako glavni motor, ali nije jedina opasnost. Na vanjskim pozicijama je Bašić, pod košem imaju iskusnog Poščića. Bit će teško, ali nismo bez ambicija - kaže trener "brokera".
U ostalim utakmicama 3. kola sastaju se: AO Škrljevo - Split, Hermes A. - Zabok, Cedevita - Alkar i Bosco - Cibona. Ranije su igrali Zadar - Gorica (97:80). N. Benčina
ĐAKOVO KOD RUDEŠA
 
Nakon dvije domaće pobjede, košarkaše Đakova čeka i premijerno prvoligaško gostovanje. U 3. kolu u subotu (20 sati) ih čeka zagrebački Rudeš. Ostali parovi su: Zapruđe - Pula 1981, Ribola Kaštela - Sonik Puntamika, Universitas - Agrodalm, Dubrovnik - Dubrava i Jazine Arbanasi - Kvarner 2010.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike