Sport
RONDO KUP 2018

Na ritmičkoj reviji u Gradskom vrtu nastupa blizu 300 “gracija”
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Rondo kup u osječkoj dvorani okuplja kvalitetno ritmičko društvo

Osječki Klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo ovoga će vikenda 11. put biti organizator i domaćin svog tradicionalnog godišnjeg natjecanja - Rondo kupa. Ritmičarke će nastupati na parteru u velikoj dvorani Gradskog vrta od jutarnjih do večernjih sati. Bit će to prava ritmička revija, u subotu program počinje u 9.30 i trebao bi trajati do 19.30 sati, a vježbat će natjecateljice iz A programa. Dan kasnije, u nedjelju, natjecanje kreće u devet ujutro, završetak je planiran negdje oko 15 sati, a nastupit će djevojčice iz B programa.



Nikad više "gracija"

Godišnje osječko natjecanje u ritmičkoj gimnastici zbog svoje ljepote i atraktivnosti privlači posebnu pozornost, a organizatori najavljuju kako će ovoga vikenda biti najviše do sada "gracija" iz cijele Europe, ali i malo šire.
- Očekujemo gotovo 300 natjecateljica svih uzrasta, a nastup su nam potvrdile ritmičarke iz Češke, Slovačke, Egipta, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, i Hrvatske - kaže profesorica i trenerica Branka Stojković, glavna i odgovorna kada je u pitanju organizacija Rondo kupa. I dosadašnja natjecanja u Osijeku bila su vrlo uspješna, ritmičarke su svojim izvedbama, gracioznošću i skladom ostavljale bez daha, a pozitivna je stvar što je Rondo kup svake godine sve masovniji i kvalitetniji, a ovaj 2018. trebao bi biti najveći i najuspješniji.
- Pomalo me i strah svega ovoga, jer doista je veliki broj ljudi, natjecateljica i njihove pratnje, najavio dolazak, a razina kvalitete kada je u pitanju organizacija moramo zadržati. Naš zadatak je da natjecanje na Rondo kupu prođe u najboljem mogućem redu, ali isto tako moramo se pobrinuti da se gosti u našem gradu osjećaju više nego zadovoljni - najavila je Stojković, koja uz pomoć svojih vjernih suradnika već danima radi kako bi dvorana Gradski vrt zasjala u punom sjaju te kako bi Osječani i nakon ovog Rondo kupa zaslužili čestitke za uspješnu organizaciju tako zahtjevnog natjecanja.
Domaće uzdanice

Prema listi prijavljenih jasno je da one koje dolaze u Osijek imaju kvalitetu prezentirati svu ljepotu svog sporta i jedno je sigurno - u Gradskom vrtu tijekom dva dana čeka nas šarenilo boja i ukrasa, gracioznost djevojčica i djevojaka, usklađenost pokreta, ljepota gracija, kvalitetna ritmička gimnastika...
Pred osječkom publikom nastupit će i domaće uzdanice, sjajna i prije nekoliko dana medaljama na državnoj smotri okićena Iva Janjić, potom Patricija Mate, Lorena Jelošek, Helena Slovaček, Iva Lišnić..., od kojih se i ovaj put očekuju dobre izvedbe. Proteklih godina nisu razočarale, pa treba nastaviti uspješan niz osvajanja medalja pred domaćom publikom.
Organizatori Rondo kupa pozivaju gledatelje da dođu podržati mlade ritmičarke s tribina, ulazak u dvoranu je besplatan, a tko god u subotu i nedjelju navrati u Gradski vrt, zasigurno neće požaliti.
Ivana Liović
Od jutarnjih do večernjih sati
 
Bogat ritmičko-sportski program u dvorani Gradski vrt počinje danas (subota) u 9.30 sati. Prije toga sastat će se sudački odbor, a onda nastupom natjecateljica 2011. i 2010. godišta kreće natjecanje. I trajat će do večernjih sati (19.30) s jednom podnevnom stankom od 13.15 do 14 sati kada će u Gradskom vrtu biti svečana ceremonija otvaranja. U subotu nastupaju natjecateljice iz A, a u nedjelju iz B programa. Nedjeljno natjecanje počinje u devet i trajat će do 14.45 sati kada će dodjelom medalja za djevojčice iz B programa biti spuštena zavjesa na 11. izdanje Rondo kupa.
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike