Sport
RUDEŠ - OSIJEK

U Kranjčevićevoj su bijelo-plavi
sami sebi najveća opasnost
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Rudeš je posljednji, ali ga ne smijemo doživljavati kao lak posao, smatra Zoran Zekić

Uoči prvenstvene stanke nogometaši Osijeka bili su u dobroj formi, što su potvrdili na gostovanjima u Zaprešiću i Splitu s kojih su donijeli maksimalnih šest bodova. Uhvatili su dobar ritam pa se može reći kako im dvotjedni zastoj u prvenstvu ovaj put nije dobro došao.


To više što se u tih 14 dana nije ništa promijenilo nabolje kada je u pitanju zdravstveni bilten. No, ti su dani prošli u dobrom raspoloženju pa Osječani u Kranjčevićevu na gostovanje kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva Rudeša putuju u optimističnom ozračju željni novog dokazivanja. Kvalitetno ozračje nije pokvarila ni činjenica da će im u toj utakmici, što zbog žutih kartona, a što zbog ozljeda, nedostajati čak šestorica prvotimaca zbog čega je trener Zoran Zekić prisiljen susret započeti i s jednim debitantom na prvoligaškoj sceni - Boškom Šutalom.
- Ima nas upravo toliko da popunimo zapisnik - otkriva Zekić pa dodaje:
- To nije nikakav alibi ili naznaka kako strahujem od te utakmice, već samo činjenično stanje. Za nas je ovaj susret zahtjevan iz mnogo aspekata. Prije svega s psihološkog gledišta. Rudeš je posljednji na tablici, ali ga ni slučajno ne smijemo doživljavati kao lak posao. Ove su sezone već znali iznenaditi. Svjesni smo kako su mnogi već upisali bodove na naš konto iz te utakmice, ali igrači ni pod razno ne smiju razmišljati na taj način. Upozorenje nam mogu biti prošlosezonske utakmice s Rudešom u kojima smo imali dosta problema.
I ne samo prošlosezonske. Dovoljno je sjetiti se susreta s početka ove sezone u kojemu je Osijek 70-ak minuta doslovce razbijao Zagrepčane, a onda se samo malo opustio i primio dva pogotka u završnici susreta koji je na koncu završio tijesnom pobjedom 3:2. Rudeš jest "fenjeraš", ali i momčad koja je sposobna iskoristiti eventualni labav pristup suparnika.
- To je susret čiji će tijek umnogome ovisiti o nama i načinu na koji ćemo se postaviti. Moramo biti maksimalno ozbiljni, pametni i strpljivi. Rudeš će svoju priliku tražiti iz protunapada, a na nama je da ih u tome onemogućimo kvalitetnim posjedom, stalnim pritiskom. Trebamo pokušati biti što je moguće okomitiji kada napadamo - kaže trener bijelo-plavih.
Na posljednja dva gostovanja mreža bijelo-plavih je mirovala. Obrana se posložila na željeni način nakon što je doživjela određene promjene u odnosu prema prošloj sezoni. I upravo kada je počela djelovati sigurno i čvrsto, opet će doživjeti ozbiljne promjene. Čak dva člana posljednjeg reda Grgić i Guti nemaju pravo nastupa zbog žutih kartona, pa je Zekić prisiljen instalirati mlade snage.
- Ni jednom treneru nije drago kada mora mijenjati u posljednjem redu. Međutim, nemam straha za Lončara i Šutala. Važno je da igraju jednostavno, a za očekivati je kako će Rudeš pokušati napasti baš preko njih dvojice. No, neke europske utakmice ljetos smo igrali s debitantima u obrani pa to nije izgledalo loše - smatra Zekić.
Osječani će u Kranjčevićevoj imati priliku zabilježiti treću uzastopnu pobjedu na gostovanjima što im je dosad uspjelo samo jednom, i to prije dvije sezone u onoj sjajnoj jeseni kada su nanizali pet uzastopnih pobjeda na strani.
- Stvarno bi bila šteta kad bismo sad uprskali započeti pobjednički niz. Nadam se samo kako nećemo sami sebi biti najveći neprijatelji u toj utakmici. Ako budemo na razini igara koju smo imali uoči stanke, imat ćemo dobre izglede za novu pobjedu - zaključuje trener nogometaša Osijeka.
Zekić je sve rekao u te dvije posljednje rečenice. To je jedna od onih utakmica koje Osijek može izgubiti samo ako sam sebe pobijedi. Baš zbog toga će ključna stvar biti kvalitetan mentalni pristup. Možda se nije lako napaliti na Rudeš, ali u tom slučaju treba razmišljati o visini uloga koji je u toj utakmici. To bi morao biti dovoljan motiv za visokoprofesionalni pristup poslu u Kranjčevićevoj.
Dalibor Keler
ozbiljnost
ZABRANJENO PODCJENJIVANJE
RUDEŠ - OSIJEK

Početak: Subota, 15 sati

Picak - Malenica

M.L. Vojković - Šutalo

Oluić - Lončar

Pantalon - Škorić

Boršić - Janža

Kalik - Pušić

Jukić - Kamenar

Tomičić - Bočkaj

Marques -  Hajradinović

Henrique Santos - Boban

Mrkonjić - Marić

Stadion: Kranjčevićeva

Kapacitet: 8850

Sudac: Igor Križarić (Čakovec).
PAROVI 11. KOLA
 
PETAK

Inter Zaprešić - Rijeka 1:2  (0:1)

SUBOTA

15 sati

Rudeš - Osijek

17.30 sati

Istra 1961 - Dinamo

NEDJELJA

15 sati

Slaven Belupo - Gorica

17.30 sati

Lokomotiva - Hajduk
Najčitanije iz rubrike