Sport
PRVA LIGA OPET SE IGRA U DVORANI JUG

Mursa u 3. kolu dočekala domaći dvoboj, a dolazi joj "ranjeni" Medveščak
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Nakon devet godina izbivanja ženska prvoligaška košarka vratila se u Osijek, a ekipa Murse će u 3. kolu A-1 lige odigrati prvi ovosezonski susret na domaćem parketu. Danas (subota) u osječku dvoranu Jug stiže aktualni prvak Hrvatske Medveščak. Nakon dva uvodna poraza, od Splita i Trešnjevke, pred Osječankama je novi težak zadatak. Stižu "medvjedice", i to "ranjene", nakon što su kod kuće (ne)očekivano izgubile od jako dobrog Splita.
- Medveščak je prošlo kolo usred Zagreba dobio lekciju od Splita i jedno je sigurno, više si neće dopustiti nikakvo opuštanje, jer im se to u prethodnom susretu osvetilo. Oni su poznati kao vrlo agresivna ekipa, ta agresivnost im u susretu sa Splićankama nije bila na najvišem nivou i dogodilo se ono što nisu očekivale. Protiv nas su svakako favoritkinje, točnije, one su protiv svakoga favorit, a sad su posebice opasne - kaže dopredsjednik Murse Zvonko Milas.
Mursa je u prva dva kola doživjela dva teška poraza, ali to su bile utakmice u kojima se od Osječanki i nije previše očekivalo. Ipak, Split i Trešnjevka neki su drugi nivo za mladu ekipu Murse. No u cijeloj ovoj situaciji ima i nešto dobro, susret s Medveščakom za Mursu označava kraj dvoboja s najtežim i najjačim ekipama A-1 lige.
Trener domaćih Dražen Nikšić ni u današnjoj utakmici neće moći računati na Grebešu i Pfeifer, a problema s ozljedom ima i Davorka Balić, koja se uoči početka sezone vratila u matično jato. No nije se previše naigrala, niti pokazala sav svoj potencijal. Balić ima problema s koljenom, napravljena je magnetska rezonancija, sljedećeg tjedna nalaze će pogledati liječnici i onda će biti jasnije kada će ponovno na parket. Davorka, kao i svi u Mursi, nadaju se kako će stanka biti vrlo kratka.
Milas napominje kako je Medveščak, koji u svojim redovima ima nekoliko hrvatskih reprezentativki apsolutni favorit za pobjedu, ali se Mursa predvođena Šimunićkom i Lovrićkom ne misli unaprijed predati.
- Naravno da ne, Medveščak je odlična ekipa, borbena i agresivna, dobro pokrivena na svim pozicijama i s izvrsnim trenerom, ali iznenađenja su uvijek moguća. Idemo se nadigravati, pa ćemo vidjeti kako će to završiti - dodao je dopredsjednik osječkog ženskog A-1 ligaša.
Utakmica u dvorani Jug počinje danas u 17 sati, a bilo bi lijepo da košarkašice Murse u prvoj domaćoj prvoligaškoj utakmici nakon devet godina imaju i dobru podršku s tribina. I. Liović
Nakon devet godina izbivanja ženska prvoligaška košarka vratila se na parket osječke dvorane Jug
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike