Regija
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA

33 milijuna kuna za vodovodnu mrežu
Objavljeno 20. listopada, 2018.
NOVI MIKANOVCI
U izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) u posljednje tri godine investirao je gotovo 33 milijuna kuna, od čega 29 milijuna kuna sredstava iz EU fondova, a ostatak su sredstva jedinica lokalne samouprave i državnog proračuna. Tijekom 2016. i 2017. godine rekonstruirana je vodovodna mreže općine Nijemci s naseljima Nijemci i Podgrađe, vodovodna mreža Jankovci s naseljima Stari i Novi Jankovci, Orolik, Slakovci i Srijemske Laze, uz dogradnju odvodnje u Starim Jankovcima, vodovodna mreža u Tovarniku, Banovcima i Ilači s priključcima, vodovodna mreža s priključcima u Privlaci, Rokovcima i Andrijaševcima, ove godine izvedeni su radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava u Karadžićevu, a pri kraju su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Novim Mikanovcima i Vođincima.
Radovi u Novim Mikanovcima i Vođincima financirani su preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a vrijednost im je 4,6 milijuna kuna. Projekt je s 85 posto financiran iz fondova Europske unije, a ostatak sredstava je iz državnog proračuna. Projekt je obuhvatio rekonstrukciju dijela postojećih cjevovoda u dužini 6.783,27 metara, 2.331,57 metara u Novim Mikanovcima i 4.451,70 metara u Vođincima, uz rekonstrukciju i prespajanje postojećih vodovodnih priključaka, i to ukupno 492 priključka, 198 u Novim Mikanovcima i 294 u Vođincima i ugradnju 26 komada tipskog nadzemnog hidranta, 10 u Novim Mikanovcima i 16 u Vođincima.
Na ovim poslovima zaposlene su građevinske tvrtke s domaćeg područja koje upošljavaju veći broj radnika. Uz to, izgrađene su nove komunalne vodne građevine za javnu vodoopskrbu što rezultira manjim brojem kvarova, smanjuju se gubitci vode, korisnici dobivaju nove priključke i vodomjere s daljinskim očitanjem što olakšava rad djelatnicima VVK-a, a tvrtka dolazi do ekonomičnosti u poslovanju.
Rezultat svega je kvalitetnija i bolja vodoopskrba na distribucijskom području tvrtke VVK-a kojoj je cilj sadašnjim i budućim korisnicima osigurati kontinuiranu, sigurnu, kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika.M.Kokaj
Kvalitetnija i bolja vodoopskrba na distribucijskom području tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike