Regija
15. SAVJETOVANJE ZA OBUKU NEPLIVAČA

Plivačku obuku vratiti obvezno
u državni pedagoški standard
Objavljeno 19. listopada, 2018.
ORAHOVICA
U prostorima centra za edukaciju osječkog Crvenog križa počelo je 15. Savjetovanje za obuku neplivača u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije ‘‘Sport za sve‘‘ te Hrvatskog Crvenog križa GDCK Osijek.
- Ovo je 15. Savjetovanje, održavamo ga svake dvije godine, što znači da je iza nas punih 30 godina rada i prvo ćemo i ove godine predstaviti što smo sve učinili do sada i vidjeti što treba raditi dalje da bismo na području plivačkog obučavanja stanovništva učinili korak više u idućem razdoblju. Želimo vratiti članak 40. u hrvatski pedagoški standard da obuka plivanja uđe kao trajna zadaća u strategiju razvoja sporta – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Savjetovanja prof. Vladimir Findak. Na otvaranju nazočnima se obratio pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin.
- Prošli tjedan u Ministarstvu smo održali sastanak s organizatorima ovog savjetovanja. Razgovarali smo i poslušali inicijativu da se obveza plivanja vrati u državni pedagoški standard. Došli smo do zajedničkih zaključaka i od struke očekujem da pronađe model kako ćemo svakom djetetu u Hrvatskoj osigurati mogućnost da nauči plivati u ranoj dobi, prema mom mišljenju još u predškolskoj dobi. Podrške od Ministarstva i mene osobno definitivno će biti - zaključio je Karin.
Savjetovanje traje dva dana, a nakon posljednjeg bit će poznati ključni zaključci i odluke.V.G.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike