Regija
DOBRA VIJEST ZA ĐAKOVAČKI SPORT

Otvorena nova dvorana za fitness sa spravama vrijednim 137.000 kuna
Objavljeno 20. listopada, 2018.
ĐAKOVO
U Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani u Đakovu jučer je otvorena nova dvorana za fitness, projekt vrijedan 170.000 kuna, a zahvaljujući kojem ovdašnji sportski klubovi više ne moraju odlaziti u privatne fitness centre po gradu. Na raspolaganju im je ovdje niz sprava i opreme. Grad Đakovo sa svojom Zajednicom športskih udruga (ZŠU) realizirao je ovaj projekt s partnerima koji su ga sufinancirali - Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije. Grad Đakovo osigurao je za fitness dvoranu 130.000, a partneri, HOO i Športska zajednica Osječko-baranjske županije, 40.000 kuna. Nova fitness dvorana na mjestu je dosadašnje, koja je bila skučena i sada već neadekvatna pa je prostor, osim preuređenja, naglasio je jučer gradonačelnik Marin Mandarić, zahtijevao i proširenje.
- Tako sada đakovački sport ima nove, kvalitetne uvjete za daljnji razvoj - dodao je Mandarić.
Zadovoljstvo novom dvoranom kao kvalitetnim sadržajem za đakovački sport istaknuo je i predsjednik ZŠU-a grada Đakova, Tihomir Benke, a glavni je tajnik ŠZ-a OBŽ Dubravko Ižaković, ovom prilikom govoreći i u ime HOO-a, Osječko-baranjske županije i njezine Športske zajednice, rekao kako je ovaj đakovački projekt primjer i drugim sredinama.
- U idućih 10 do 20 dana Šprtska zajednica OBŽ-a održat će sastanak s Gradom Đakovom i njegovom ZŠU vezano uz sport, da se utvrdi što su potrebe njegovog sporta, što od toga kandidirati za državna, županijska, EU sredstva - najavio je Dubravko Ižaković.
Glavni tajnik Zajednice športskih udruga grada Đakova, Tomislav Šetka, istaknuo je kako su nabavljene sprave u vrijednosti 137.000 kuna, a birala ih je, naglasio je, sama struka.
- Imamo puno dvoranskih i drugih sportova u Đakovu koji su naslonjeni na Gradsku nastavno-sportsku dvoranu i ovo im je dobrodošao i kvalitetan protor za vježbanje - rekao je Šetka.
Fitness oprema za sport u dvorani nabavljena je u okviru programa "Aktivne zajednice" Hrvatskog olimpijskog odbora, a dobavljač je Blue-Gym iz Rijeke.
Dvorana za fitnees samo je dio zahvata u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani - u tijeku je i renoviranje svlačionica, čulo se jučer na otvaranju dvorane, kojem su nazočili i zamjenik đakovačkog gradonačelnika Antun Galić, predsjednik Gradskog vijeća Pavo Cindrić, predstavnici sportskih klubova i drugi. Suzana Župan
Dvorana je opremljena brojnim spravama za fitness i opremom po izboru struke, rečeno je na otvorenju
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana