Sport
SEHA GAZPROM LIGA: NEXE PROTIV STEAUE

Horvat: Trebat će se napregnuti do zadnjeg atoma snage
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Za rumunjsku momčad boje brane bivši igrači NEXE-a Marin Vegar i Nikola Kedžo. Našički susret počinje u 20 sati

Točno mjesec dana prošlo je od posljednje utakmice u Našicama, a više od dva tjedna otkako su rukometaši NEXE-a odigrali posljednju utakmicu. Tada su u slovačkom Prešovu doživjeli prvi poraz, nakon četiri susreta u kojima su ostvarili pobjede.


U pobjednički ritam žele se vratiti večeras, kada u Našicama gostuje rumunjska Steaua, od ove sezone novi član SEHA-Gazprom lige. Steaua se u prvih pet kola pokazala vrlo ozbiljnom momčadi. Kod kuće su svladali Tatran, Vojvodinu i Meshkov, a u gostima izgubili od Vardara i PPD-a Zagreb. U svojim redovima imaju nekoliko internacionalaca, među kojima i dva bivša igrača NEXE-a. Svakako dublji trag u Našicama je ostavio Marin Vegar. Lijevi vanjski četiri godine igrao je za našički klub, odakle je upravo otišao u redove rumunjskog kluba slavnoga imena. U "rosteru" Steaue je i desni vanjski Nikola Kedžo, koji je u karijeri promijenio brojne klubove, a dvije je sezone igrao i za NEXE. U njihovim je redovima i Stefan Vujić, odnedavno reprezentativac Srbije, čijeg se brata Igora također po dobrom sjećaju u Našicama (jedne godine bio i najbolji strijelac SEHA-Gazprom lige).
Najveći problem zapravo će Našičanima biti kako se vratiti u ritam. Ponovno je od posljednje utakmice prošlo više od dva tjedna.
- Ovakve dugačke stanke sigurno nam ne odgovaraju, izbacuju nas iz ritma. Jako je teško u ovim okolnostima zadržati momčad u tenzijama u nekom natjecateljskom "modu". Pokušavamo se na sve načine boriti protiv toga i nije lako, tako da postoji određena doza zabrinutosti uoči ovoga susreta. Ipak su oni neugodan suparnik koji je za razliku od nas u natjecateljskom ritmu, što će sigurno biti njihova prednost, rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.
Ipak, uoči večerašnjeg susreta ne traži alibije.
- Ne, nema nikakvog izgovora. Ne smije nam biti nikakav razlog za bilo kakvu lošu izvedbu. Neće biti lako, trebat će se napregnuti do zadnjeg atoma snage ako želimo upisati bodove. U tom pogledu trebat će nam i potpora publike. Bit će nam sigurno lakše ako je dvorana punija, a navijači glasniji.
Ovaj tjedan NEXE je doznao i suparnika u trećem pretkolu EHF Kupa. Na putu prema skupinama stajat će grčki Olympiakos.
- Grci nas trenutno ne zanimaju. Sad nas zanima samo Steaua. Svu koncentraciju i fokus usmjerili smo prema njima. Do Grka ima dosta vremena. U ovom trenutku mogu reći da treba biti oprezan jer su u prethodnoj fati izbacili neugodni mađarski Komlo. Ali, idemo korak po korak. Zacrtali smo ciljeve u ovoj sezoni. Nadam se da nas ništa s toga puta neće moći izbaciti - rekao je Horvat, koji će imati sve igrače na raspolaganju. No i dalje je oprezan s Marinom Jelinićem, koji se postupno vraća na teren.
Susret NEXE - Steaua igra se večeras u 20 sati u školskoj športskoj dvorani kralja Tomislava u Našicama uz prijenos na Arena sport 1. S. Sobodić/K.Lacković
Krešimir Lacković
ŠIPIĆU LININ POZIV, VIDA NA ČEKANJU
Nakon susreta sa Steauom ponovno će nastupiti dvotjedna stanka u SEHA-Gazprom ligi zbog reprezentativnog tjedna. Hrvatska reprezentacija igra u petak u Osijeku protiv Švicarske, a potom su gosti u Belgiji u sklopu kvalifikacija za EP 2020. godine. Za tu akciju Lino Červar pozvao je pivota NEXE-a Marina Šipića. Na širem popisu nalazi se i mlado desno krilo Ivan Vida, koji će svoju prigodu čekati ukoliko jedan od dvojice desnih krila (Zlatko Horvat i bivši NEXE-ovac Josip Božić-Pavletić) prisilno otkažu Červaru poziv.
Hrvoje Horvat

trener NEXE-a

Grci nas trenutno ne zanimaju. Sad nas zanima samo Steaua. Svu koncentraciju i fokus usmjerili smo prema njima. Do Grka ima dosta vremena.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike