Sport
JOSIP MILARDOVIĆ:

U ovim trenerskim počecima Zekić mi puno pomaže
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Nekadašnji nogometaš Osijeka i Cibalije odnedavno je postao trener đakovačkog trećeligaša

Svoju prvoligašku karijeru u Hrvatskoj Josip Milardović završio je u vinkovačkoj Cibaliji u kojoj je neko vrijeme bio među nositeljima igre "nebeskoplavih" Ovaj nekadašnji igrač Osijeka i Cibalije, a uz njih još nekolicine hrvatskih prvoligaša (Međimurje, Slaven Belupo, Inter) te internacionalac u Kini i Maleziji okončao je dugogodišnju karijeru. No, kako to u većini slučajeva biva kod nekadašnjih profesionalaca, oni i nakon karijere nastavljaju "živjeti nogomet". Tako je Milardović nedavno postao trener Đakovo-Croatije. No, nije mu to prva trenerska uloga.


- Jednu sezonu bio sam igrač đakovačkog kluba, a potom sam završio u županijskoj ligi u Kuševcu gdje sam postao trener i igrač. Dobro je to u Kuševcu funkcioniralo, ali sam ubrzo dobio ponudu iz Đakova i nakon razgovora s predsjednikom odlučio sam se uhvatiti posla u Trećoj ligi.
Očito je Milardovićeva odluka da ozbiljno krene u trenerske vode.
- Davno sam donio odluku da ću nakon igračke karijere nastaviti raditi kao trener. Upisao sam trenerski seminar još 2010., ali sam malo to zanemario dok sam bio u Kini, a potom i u Maleziji. Kada sam se vratio iz Malezije, ponovno sam se aktivirao i evo uskoro ću završiti za trenera s B licencom.
U nogometnoj igračkoj karijeri Milardović je uvijek želio više i bolje, a sigurno će takve želje imati i u trenerskoj karijeri. Budući da je dugo godina bio prvoligaški igrač, vjerojatno je želja da i u trenerskoj karijeri dostigne tu razinu?
- Stvarno uživam u ovom poslu. Stalno sam u kontaktima s nekim bivšim trenerima, ali i sa sadašnjim, poput trenera u NK-u Osijek Zorana Zekića pa Malovana, Steinbrücknera i Vranješa. Stvarno su mi njihovi savjeti puno pomogli u mojem početku bavljenja trenerskim poslom. Cilj je što više i što dalje, a dokle će me ovaj posao odvesti vidjet ćemo, vrijeme će pokazati. Kako budem radio s momčadima, tako ću usput raditi i na sebi, usavršavati se i podizati nivo rada, a i moram položiti ispite i za više trenerske licence kako bih mogao nesmetano raditi i za klubove iz višeg ranga natjecanja.
Nakon što je godinu dana igrao u Đakovu, sada se vratio u drukčijoj ulozi. Ovo je jedna od odskočnih prilika za Milardovića u budućoj trenerskoj karijeri. Situacija u Đakovu nije vrhunska. Ali nije ni loša. U svakom slučaju, ima priliku za dokazati se.
- Zahvalan sam Upravi Đakova što mi je dala priliku. Momčad je mlada, ima potencijal, pa će biti izazov s njom raditi. U svakom slučaju, veselim se izazovima - rekao je Josip Milardović.
Antun Grgić
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike