Novosti
MINISTAR OBRANE DAMIR KRSTIČEVIĆ ODGOVORIO ZASTUPNIKU SDP-A

Vojna vježba koštala je 8,1 milijun
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je u odgovoru SDP-ovom saborskom zastupniku Gordanu Marasu, koji je u Hrvatskome saboru zatražio podatke o cijeni održavanja vojne vježbe Velebit 18 - Združena snaga, poručio da su troškovi vježbe objavljeni i da je rad Ministarstva obrane transparentan te da će "tako nastaviti raditi i dalje".
Maras je, naime, u Hrvatskome saboru državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa pitao "koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje" tijekom vojne vježbe. Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni te poručuje "kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske".
- Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o tome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izići u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih špekulacija koje su se pojavile danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac. Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način nastaviti raditi i dalje - zaključio je Krstičević.
Na konferenciji za novinare u MORH-u navedeno je da su ukupni troškovi vježbe iznosili 8,1 milijun kuna. Krstičević dodaje da, prije svega, treba čestitati vojnicima, dočasnicima i časnicima na vrhunskim izvedbama u vježbi Velebit 18, što je dokaz kako hrvatski narod ima modernu vojsku koja štiti i brani Hrvatsku.H
- Troškovi vježbe su objavljeni, a rad Ministarstva obrane je transparentan - izjavio je Krstičević
Možda ste propustili...

POTPISANA DVA UGOVORA VEZANA UZ RIJEKU I SISAK

Ina u projektima obnovljive energije

VJERUJE U DOGOVOR LIJEVIH I DESNIH

Milanović: Istanbulska konvencija nije bitna