Regija
ODUŽIVANJE ZASLUŽNIMA

Vilko Iveković dobio prilaz u Belišću
Objavljeno 18. listopada, 2018.
BELIŠĆE - Nastavak oduživanja zaslužnim sugrađanima Belišće je ovoga tjedna potvrdilo svečanošću otkrivanja ploče i imenovanju Prilaza dr. Vilka Ivekovića, koju su zajednički otkrili gradonačelnik Dinko Burić i članovi obitelji pokojnog dr. Ivekovića, sin Zvonimir te suprug kćerke Ane Vlado Jančikić.
Kako je naglašeno u prigodi preimenovanja dijela Belišća gdje se nalazi ambulanta, stara zgrada Muzeja i nekadašnji restoran društvene prehrane, dr. Vilko Iveković obilježio je svojim radom i djelovanjem jedno vrijeme, simbol je zdravstvene djelatnosti, ali je ostavio dubok trag i u drugim sferama života, kulturi, umjetnosti i vjerskom životu. Iako je tijekom radnog vijeka dobivao mnoge poslovne ponude iz cijele države i inozemstva, ostao je vjeran svome Belišću. Obnašao je dužnost vijećnika prvog saziva Gradskog vijeća, a Grad Belišće mu je 1999. godine posthumno dodijelio Plaketu Grb Grada Belišća.
O radu i djelu svog supruga Vilka, koji je preminuo prije 20 godina, supruga Vera naglasila je da je on „prije svega bio čovjek s golemom ljubavi prema bližnjemu i ljudima u potrebi!“. Iznenađena ovom dirljivom gestom Grada i gradonačelnika, Vera Iveković kazala je kako ona svjedoči da su gradski oci prepoznali doprinos Vilka Ivekovića u svemu što je radio i značio za Belišće.
„U svakoj zajednici postoje ljudi koji su život te zajednice obilježili, koji su ostavili trag i onda kad ih više nije bilo. Takav je bio dr. Vilko Iveković, osoba koja ostavlja trag i to trag kojeg vrijedi slijediti i kojim vrijedi ići. Bio je simbol Belišća i kada se priča o doktorima iz tih vremena, svatko će se sjetiti dr. Ivekovića. Zato je zavrijedio da Belišće njemu, ali i njegovoj obitelji, makar na ovaj simboličan način oda počast, uz poruku da se vrijedi davati za druge i svoje bližnje, baš kako je to činio dr. Vilko Iveković,“ poručio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je kao uspomenu obitelji Iveković uručio Plaketu i odluku Gradskog vijeća o imenovanju Prilaza dr. Vilka Ivekovića.L.ANIČIĆ
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike