Regija
PRVI MEMORIJAL "MILAN DUNKOVIĆ"

"Glasnici" trčali od Mikleuša do Radosavaca
Objavljeno 18. listopada, 2018.
SLATINA - U organizaciji Udruge HVIDR-a Slatina i Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine" kod spomen-obilježja na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Milana Dunkovića nedaleko od Mikleuša prvi put obilježena je obljetnica pogibije toga mladog topnika, koji je svoj život dao za slobodu domovine 17. listopada 1991.
Nakon polaganja upaljenih lampiona i molitve krenula je Memorijalna utrka "Milan Dunković" od mjesta njegove pogibije do 20 kilometara udaljenog posljednjeg mu počivališta na mjesnom groblju u Radosavcima. Trčali su članovi Udruge maratonaca "Glasnici istine" Ivan Nikolić i Bonny Tokić iz Osijeka, Mario Kovač iz Virovitice, Zlatko Milošević i Mario Krznarić iz Nove Bukovice, Antonio Čović iz Ćeralija, Goran Draksler iz Slatine, Vlatka Lovrenc-Poljanac iz Podgorja i nećak poginulog Milana, Danijel Dunković iz Radosavca. U biciklističkoj pratnji maratoncima bili su predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ-a Mato Bubaš, predsjednik "Glasnika istine" Pavo Tutenov i sin poginulog hrvatskog branitelja Vladimir Čubelić, a logističku potporu davali su članovi slatinske HVIDR-e Drago Sabljak, Marko Marković i Miroslav Marković.
Svi su odali počast poginulim braniteljima kod spomenika u Novoj Bukovici i Slatini, a na mjesnom groblju u Radosavcima dočekala ih je Milanova majka Rozalija Dunković i ostala rodbina te članovi Udruge HVIDR-a Slatina na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem. Počast poginulom branitelju iskazali su zajedničkim polaganjem lampiona i molitvom.
Majka Rozalija Dunković i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić zahvalili su svim sudionicima memorijala i uručili prigodne zahvalnice.
Petar Žarković
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana