Osijek
SRCE GRADA OSIJEKA

Studentima stipendije u visini od 18.000 kn
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Zaklada „Srce grada Osijeka” objavila je treći natječaj za dodjelu stipendija studentima koji traje do kraja listopada. Dodjeljuju 30 stipendija osječkim studentima koji dolaze iz obitelji čiji prosječni mjesečni prihod ne prelazi 2000 kuna po članu zajedničkog kućanstva.
Kako je rekao Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, u ovom natječaju nudi se 540.000 kuna, a vrijednost svake stipendije je 18.000 kuna. Način isplate je tijekom 12 mjeseci (svakoga mjeseca iznos od 1000 kuna), a oni koji redovno upišu sljedeću godinu dobivaju još 3000 kuna dodatne stipendije te oni koji polože sve ispite iz prethodne godine dobivaju još 3000 kuna. Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, rekao je kako je to najatraktivnija stipendija koja se ovog trenutka nudi studentima.
Gradonačelnik Ivan Vrkić, govoreći o natječaju, naglasio je kako je važna izvrsnost, ali je važno imati stipendiste iz svih slojeva društva.
- Ova stipendija je primamljiva, jer ima i socijalnu dimenziju. Grad tako pomaže da netko iz nižeg ranga prijeđe u srednji sloj, jer nema razvoja društva bez srednjeg sloja - rekao je Vrkić. J.N.
Najčitanije iz rubrike