Svijet
"RUSKI COLUMBINE"

Broj mrtvih u napadu na Krimu porastao na 20
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Broj mrtvih u eksploziji i pucnjavi na koledžu u Kerču na Krimu porastao je na 20, izjavio je zamjenik čelnika gradske uprave Diljaver Meljgazijev, a prenose ruske novinske agencije u četvrtak.
"Poginulo je 20 osoba. Posljednja mrtvačka vozila dovezla su u mrtvačnicu četiri, a ne tri tijela. Našli su još jedno", rekao je Meljgazijev. U tu brojku nije uračunat napadač koji je nakon krvavog pohoda izvršio samoubojstvo. Student četvrte godine Kerčskog politehničkog koledža Vladislav Rosljakov (18) u srijedu je aktivirao eksplozivno sredstvo u kantini koledža i potom zapucao po svojim kolegama i profesorima. Nakon toga je izvršio samoubojstvo. Prije mjesec dana prošao je sve medicinske preglede, uključujući i psihijatrijski te je dobio dozvolu za posjedovanje oružja. Pedesetak osoba ozlijeđeno je i hospitalizirano, od kojih je deset u teškom stanju. Ovo kazneno djelo, koje je prvotno okvalificirano kao teroristički napad, sada se vodi kao masovno ubojstvo. Među 20 ubijenih, 15 je studenata, od kojih šestero nije napunilo 18 godina, i pet odraslih - djelatnika koledža.
"Ubijenih studenata je 15, od kojih šestero maloljetnih. Pet je odraslih", rekao je Meljgazijev, a prenosi Interfax. Ruski tisak je u šoku u četvrtak, nakon pokolja na Krimu, i nazvao je tu tragediju "ruskim Columbineom". Nekoliko medija uspoređuje taj pokolj s onim u srednjoj školi u SAD-u u kojemu je poginulo 13 osoba 1999. godine.H
Možda ste propustili...

POVIJESNO SUĐENJE BIVŠEM PREDSJEDNIKU

Trump cijeli mjesec na sudu zbog podmićivanja

KOSOVSKI DUŽNOSNIK OPTUŽUJE VLASTI U BEOGRADU

Srbija blokirala autobuse s Kosova na granici s Hrvatskom

Najčitanije iz rubrike