Mozaik
MATEJ PODGORSČAK PROMOVIRAO PJESMU I SPOT

Uvijek dajem sve od sebe, iskreno i s nekom emocijom
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Novi singl i spot "Prašina" predstavio je na terasi slastičarnice Gold by Waldinger

Na terasi slastičarnice Gold by Waldinger u četvrtak je održana promocija nove pjesme i videospota mladog osječkog pjevača Mateja Podgorsčaka. Riječ je o pjesmi ‘‘Prašina‘‘, trećem Matejevu singlu, koji je uslijedio nakon odlično prihvaćenog ovogodišnjeg singla ‘‘Sada i zauvijek‘‘, pjesme koja je zasvirala na osamdesetak radiopostaja i čiji je videospot također postigao sjajan uspjeh, s više od šezdeset tisuća pregleda na You Tube kanalu.


Nova pjesma ‘‘Prašina‘‘ nastavak je uspješno započete suradnje s ekipom producentske kuće Styx Production, iza koje autorski stoje Marina i Daniel Hojsak, a izdavač je naša najveća izdavačka kuća Croatia Records. Osim Mateja na promociji su sudjelovali još i glazbeni urednik i voditelj Zvonimir Mandić, redatelj videospota za pjesmu ‘‘Prašina‘‘ Domagoj Mrkonjić te izvršni producent kuće Styx Production Tomislav Jelić - Kameny.
Matej je iskoristio priliku zahvaliti svima koji su sudjelovali u nastajanju njegova novog videospota; Gradskim galerijama Osijek, koje su za potrebe snimanja omogućile prostor osječke Barutane, tvrtki Magnus Lux, zaduženoj za rasvjetu, ali i za ekran na kojem je videospot jučer prikazan, vizažistici ‘‘Pale Canvasa‘‘ Mirni Petrović, glumici Ivani Vukićević, svojim kolegicama Neri Mamić i Dori Vestić na otpjevanim pratećim vokalima, sponzoru jučerašnje promocije Jamnici, kao i svom bratiću Marku Podgorsčaku iz tvrtke Tristan Media, zaduženom za velik dio produkcije i montažu videospota, ali i za brojna kreativna rješenja pri snimanju.
- Vrijeme nas je poslužilo i izuzetno mi je drago što smo uspjeli organizirati današnju promociju, na kojoj su ljudi mogli pretpremijerno poslušati moju novu pjesmu i čini mi se da im se sviđa. Iza ovog projekta stojim koliko god mogu jer znam da je on kvalitetan i da je ekipa koja iza njega stoji radila iskreno i s velikom željom da uspije. Ja uvijek dajem sve od sebe, iskreno i s nekom emocijom, kako mislim da treba raditi, a na kraju je sve na ljudima, pa ćemo vidjeti hoće li prepoznati ‘Prašinu‘, kao što su prepoznali moj prethodni singl ‘Sada i zauvijek‘ - poručio je mladi osječki pjevač koji se glazbom i pjevanjem bavi ‘‘otkad zna za sebe‘‘, svirajući u tamburaškom orkestru i raznim tamburaškim sastavima, nakon čega se potpuno posvetio izričaju u kojem se predstavio i u novom singlu.
- Doista sam zadovoljan uspjehom mog prethodnog projekta s producentskom kućom Styx Production, što mi je dalo vjetar u leđa da nastavim raditi ozbiljno, a ovo što se danas događa na neki je način plod i nastavak priče koju smo započeli mojim prethodnim singlom - dodao je Matej.
Cijela ova priča odvija se pod budnim okom izvršnog producenta Tomislava Jelića - Kamenog, koji prepoznaje mlade glazbenike novog i specifičnog izričaja i modernog zvuka koji će obogatiti hrvatsku glazbenu scenu.
- Matej je definitivno pravi predstavnik jedne nove generacije glazbenika koji se pojavljuju te smo mu, kao manja producentska kuća, odlučili pružiti veliku podršku jer veće, etablirane kuće nažalost za to nemaju sluha. Pred Matejom je dokazivanje, za koje ne sumnjam da će potvrditi struka, ali i publika koja će ga slušati i uživati u njegovim pjesmama - rekao je Kameny o mladom Osječaninu.
Inače, radijska premijera pjesme bila je također jučer na HR2 u emisiji ‘‘Svijet diskografije‘‘ Zlatka Turkalja, dok je videospot premijerno pušten na CMC televiziji. Za sam kraj jučerašnje promocije, u pratnji Tomislava Jambrešića za klavijaturama i Luke Kolaka na cajonu, Matej je svima prisutnima otpjevao akustične verzije pjesama ‘‘Sada i zauvijek‘‘ i ‘‘Prašina‘‘.

Danijel Miklić
prateći vokali
BILI SU DORA VESTIĆ I NERA MAMIĆ
Cijela ova priča odvija se pod budnim okom Tomislava Jelića - Kamenog, izvršnog producenta kuće Styx
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike