Tehno
LG ISTRAŽIVANJE

Navike korisnika mobilnih telefona: Više fotografiraju nago razgovaraju!
Objavljeno 19. listopada, 2018.
Mobilni telefon uvijek je u našem džepu, koristimo se njime za slanje e-maila, kao budilicom, na njemu slušamo glazbu, pretražujemo internet, služi nam za navigaciju, pregledavamo kalendar ili društvene mreže te snimamo fotografije i videozapise.
Mobilni telefoni nude brojne značajke koje postaju popularnije od izvorne svrhe uređaja. LG-jevo najnovije istraživanje pokazalo je kako korisnici svoje mobitele češće koriste za fotografiranje nego za uspostavu poziva.
LG je istraživao navike korisnika mobilnih telefona u SAD-u i Južnoj Koreji: koju vrstu sadržaja dijele, što im smeta i što očekuju od kamere mobilnog telefona. Tako je 87 % ispitanika izjavilo kako snimaju fotografiju mobilnim uređajem bar jednom tjedno, a samo 82 % ispitanika izjavilo je da toliko često koriste opciju poziva. Ti brojevi pokazuju da je upotreba kamere češća od korištenja opcije poziva ili prisutnosti na društvenim mrežama (80 %).
Istraživanje je pokazalo da bi 61 % ispitanika radije poslalo fotografiju umjesto tekstualne poruke kako bi prenijeli informaciju. Snimanje videozapisa preko mobilnih telefona također postaje popularno: 74 % ispitanika odabralo je snimanje videozapisa kad fotografije nisu dovoljne kako bi se prikazalo iskustvo, a 68 % ispitanika odabralo je ovu metodu kad su se nalazili na zanimljivim mjestima i prekrasnim krajolicima. Neki uređaji, kao što je LG G7 ThinQ mogu snimati fotografije i videozapise u HDR kvaliteti, pa je tako na odmor dovoljno ponijeti samo jedan uređaj.
Prema ovom istraživanju 50 % ispitanika traži savršen motiv za fotografiranje kako bi podijelilo slike na društvenim mrežama. M.R.
61 % ispitanika radije bi poslalo fotografiju umjesto tekstualne poruke kako bi prenijeli informaciju
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

SAMSUNG PREDSTAVIO GALAXY TAB S6 LITE

Baterija za 14 sati neprekidne reprodukcije videa

Najčitanije iz rubrike