TvObzor
THE CONNERS

Život nakon Roseanne
Objavljeno 19. listopada, 2018.

Kako si uništiti karijeru samo jednim tvitom najbolje zna Roseanne Barr, kontroverzna 66-godišnja komičarka koja je krajem osamdesetih i dobrim dijelom devedesetih godina prošlog stoljeća obarala rekorde gledanosti vlastitom humorističnom serijom “Roseanne”. Ista je oživljena ove godine, kad je u ožujku na ABC-ju počelo prikazivanje novih devet epizoda desete sezone. Mnogi su joj predviđali brzu propast, no serija je iznenadila i najveće pesimiste postavši najgledanija komedija posljednjih nekoliko televizijskih sezona i ostvarivši rezultate gledanosti u rangu s onima iz šeste sezone serije, što je osobito velik uspjeh, uzevši u obzir to koliko se gledanje televizije promijenilo od devedesetih do danas. Kritičari su je hvalili, sezona je odmicala i zadržavala sjajnu gledanost, naručena je i 11. sezona s povećanim brojem epizoda, a onda – paf.


Samo tjedan dana nakon što je emitirano finale sezone, u kojoj je glavna zvijezda cijelo vrijeme bila na strani predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, Roseanne Barr objavila je nepromišljen, rasistički tvit na svom profilu na račun savjetnice bivšeg predsjednika Baracka Obame Valerie Jarrett, opisavši da “izgleda kao da je bratstvo muslimana napravilo dijete s planetom majmuna”. Nekoliko sati nakon toga ABC je otkazao seriju, uklonio bilo kakvu poveznicu s njom na svojim web-stranicama, onemogućio prodaju prava na prikazivanje, čak ju je iz svoje ponude uklonio i streaming servis Hulu, a sama Roseanne izgubila je brojne druge angažmane i ugovore. Kad su shvatili da nije pošteno da ostatak glumačke postave ispašta zbog njezine zlobe, čelništvo ABC-ja ušlo je u posljednje pregovore s Roseanne, isplativši joj jednokratni iznos i naručilo spinoff seriju “Obitelj Conner”, u koju Barr neće biti uključena ni na koji način.

Zbog takvog naglog razvoja događaja Conneri su prisiljeni suočiti se sa svakodnevnim životnim borbama u Lanfordu kao nikada do sada. Ova kultna obitelj – Dan, Jackie, Darlene, Becky i D.J. – bori se s roditeljstvom, spojevima, neočekivanom trudnoćom, financijskim problemima, starenjem i zakonima u radničkoj klasi Amerike. Priča o Connerima dokazuje da obitelji uvijek mogu pronaći zajednički jezik kroz razgovor, smijeh i ljubav. Spinoff će se nastaviti baviti suvremenim problemima koji su jednako relevantni danas, kao što su bili i prije 30 godina.
Adrian ANDREJEK
ŽANR: sitcom

AUTOR: Tom Werner

ULOGE: John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Lecy Goranson

MREŽA: ABC

DATUM: 16.10

EPIZODA: 10
Najčitanije iz rubrike