Sport
KARATE DARFEST

Stigle brojne medalje u Osijek, Vinkovce, Ivankovo...
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Na natjecanju povodom 40. godišnjice daruvarskog kluba okupilo se 550 natjecatelj
U Daruvaru je u povodu 40. godišnjice tamošnjeg kluba HKK Slavko Krivski-Termal održan karate Darfest, U tamošnjoj gradskoj sportskoj dvorani ove godine na 18. po redu Darfestu, okupilo se oko 550 natjecatelja iz 58 klubova iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Uspješne nastupe imali su i članovi slavonskih klubova. Od članova KK Esseker najuspješniji natjecatelj bio je Petar Gudelj, koji je u kategoriji mlađih kadeta do 57 kilograma uvjerljivim pobjedama u svim mečevima došao do zlatnog odličja. Uspješni su bili i borci u kategoriji mlađih učenika Marino Đukić do 34 kg i Mato Đukić do 38 kilograma osvojivši brončane medalje. Premda nisu osvojili medalje, dobar nastup u katama imale su i Dora Andrić i Lara Gudelj, koje su ostale na korak do medalje izgubivši mečeve za treće mjesto, isto kao i borac Borna Gudelj u kategoriji juniora do 68 kilograma.
Karate akademija Osijek predstavila se sa svojih 12 natjecatelja uglavnom u mlađim uzrastima. U katama za cicibane Gabrijel Nemet osvojio je treće mjesto. U borbama za mlađe učenike prvo mjesto u kategoriji +36 kg pripalo je Bartolu Klancu. Luka Mandić bio je treći kod mlađih učenika do 34 kg, kao i Greta Klanac kod mlađih kadetkinja - 50 kg. Blizu postolja ovaj su put ostali u katama Dora Potkovac (učenice), Lana Husnjak (mlađe učenice), Dora Potkovac (/učenice), Lana Husnjak (mlađe učenice) i Chiara Majić (učenice) te u borbama Mihael Mikolin (učenici - 46 kg), Ivan Stranjak (mlađi kadeti - 45 kg) i Patrik Ivko (juniori - 68 kg).
Hrvatski sokol iz Osijeka predstavili su ponovno njegovi najdarovitiji članovi Katia Šegavčić i Fran Seligman. U vrlo zahtjevnoj konkurenciji u katama Katia Šegavčić osvojila je dva zlatna odličja i prigodne unikatne plakete u službenim kategorijama učenice (11 godina) i mlađe kadetkinje (13 godina). Fran Seligman također nastupa u konkurenciji učenika (11 godina) i mlađih kadeta (13 godina), a kod mlađih kadeta osvojio je brončano odličje. Fran u obje natjecateljske kategorije nije imao sreće sa žrijebom jer je u prvim ogledima nastupio protiv trenutno najuspješnijeg mladog natjecatelja iz BiH Tarika Salkića. Uz objektivniju odluku sudačkog zbora Fran je zamalo eliminirao favoriziranog Salkića jer je rezultat meča bio 3:2 za reprezentativca BiH. U repasažu Fran je dominirao te mu je pripala bronca.
U Daruvaru su se predstavili i članovi vinkovačkog Ictusa. Osvojili su tri brončana odličja. U konkurenciji učenica u katama pojedinačno bronca je pripala Eleni Marunček, koja je bila treća i u konkurenciji mlađih kadetkinja. Broncom se okitio Filip Jurić u katama pojedinačno u konkurenciji juniora. Luka Ćujo i Filip Šarić u svojim kategorijama u borbama pojedinačno ušli su u repasaž, borbu za treće mjesto, ali nisu uspjeli domoći se odličja. Ictus je imao još nekoliko dobrih nastupa na tatamiju, ali u iznimno jakoj konkurenciji nisu se uspjeli okititi odličjima. Iz Vukovarsko-srijemske županije u Daruvar su stigli i članovi vrlo vrijednog Karate kluba Max iz Ivankova. Predstavili su se sa 17 natjecatelja u 20 kategorija, a osvojili su 11 odličja, po dva zlata i srebra i sedam bronci, a u ukupnom poretku osvojili su deveto mjesto. Zlatno odličje osvojile su Iva Kockarević i Emanuela Kockarević. Lana Kockarević i Gabrijela Sambol osvojile su srebra, a bronce Eva Požega, Luka Požega, Matej Tisucki, Luka Žgela, Benjamin Ljubas, Leon Vukoja i Marko Jurić. U repasažu borbi za treće mjesto izgubili su Gabriel Klen, Matej Naletilić i Lana Kockarević. Na natjecanju su još nastupili Lara Žgela, Sara Haban, Toni Vukić i Lovro Tisucki. Svi gosti i natjecatelji hvale odličnu organizaciju, pa je želja da se u bar istom broju okupe i sljedeće godine.
Krešimir Lacković
Anum, nihice sori
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana