Sport
BSK PONOVNO PAO NA POSLJEDNJE MJESTO

Dvije sljedeće domaće utakmice pokazat će stvarnu snagu
Objavljeno 18. listopada, 2018.

U Sesvetama je bjelobrdski BSK nastavio gostujući bodovni post. Taj je najnoviji poraz bio četvrti na protivničkim terenima, ujedno i četvrti sezonski izražen minimalnim rezultatom (1:0). Jedna je, dakle, lopta u mreži ponovno odlučila o smjeru bodova koji je čak u tri navrata, u slučaju Bjelobrđana, odlučen u posljednjim trenucima utakmice.


Naime, nakon domaćeg premijernog neuspjeha u sudačkoj nadoknadi vremena od Varaždina te prije dvije runde od Hrvatskog dragovoljca u zagrebačkom Sigetu kada su primili pogodak iz kaznenog udarca u identičnom razdoblju igre, došao je subotnji poraz od Sesvećana koji su ubacili loptu iza vratara Ilinčića u 90. minuti. Iako je malo nedostajalo da BSK ostane neporažen u gostima, ipak se ne može govoriti o subotnjoj "nesreći na radu", što nam je potvrdio i trener BSK-a Denis Krstanović:
- Šteta je da nismo zadržali koncentraciju još nekoliko trenutaka, ali moramo priznati da su Sesvećani zaslužili tu pobjedu jer su bili bolji protivnik. Zapravo, najbolji s kojim smo igrali u dosadašnjem tijeku natjecanja jer su se jedini nametnuli i permanentno kontrolirali igru uz koju su na kraju bili nagrađeni. Imali smo sredinom nastavka odličnu prigodu koju nismo iskoristili, ali je veći problem bio u sredini terena gdje smo bili u inferiornom položaju. Ne kažem da bi bilo drukčije da nisam ozlijeđenog veznjaka Kovačića morao vaditi nakon desetak minuta igre jer me se domaćin prilično dojmio, a što je posljedica posjedovanja perspektivne i kvalitetne mladosti koja sigurno ima veće ambicije od drugoligaške - elaborirao je bjelobrdski strateg novo gostujuće posrtanje nakon kojeg je BSK pao na posljednje mjesto.
Kako konkurencija nije odmaknula, dva vezana (puna) uspjeha bitno mijenjaju situaciju, a upravo dolazi razdoblje prvenstva kada bi se to moglo načiniti. U Bijelo Brdo, naime, u nedjelju dolazi Solin, pa sedam dana poslije Lučko i ostavi li ta izravna konkurencija bodove, tada bi se BSK uključio u središnjicu redoslijeda. Slijede, dakle, trenuci istine za toga novaka među hrvatskim drugoligašima jer unatoč još pregrštu bodova u optjecaju bez njih u sljedećim ogledima preostat će zahtjevnija ostajuća misija.
- Kao i pretprošle etape, kada smo kod kuće morali pobijediti Šibenik te u tome uspjeli, identičan je imperativ uoči ugošćavanja Solina. Pobijedimo li ga, zamjenjujemo mjesto s njim na začelju i moguće napredujemo još nekoliko stepenica, ali za ostvarenje tih želja morat ćemo odigrati na najvišoj razini jer je dosadašnja praksa pokazala da sve ispod toga ne donosi rezultat. Uz to se permanentno mora držati koncentracija jer je ona u većem broju ogleda prevagnula na protivničku stranu i donijela nam aktualnu neugodnu poziciju. Ohrabrujuće je da su svi igrači, osim dulje vrijeme ozlijeđenih Gvozdenovića i Ćorića, na raspolaganju i svjesni delikatnosti situacije, a kako pred našim pristašama znatno bolje djeluju, tada sam optimist uoči iznimno važnih okršaja koji nam u dobroj mjeri određuju ovosezonsku sudbinu - zaključio je Krstanović, koji više nema internacionalnu momčad jer se Korejac Choi vratio u domovinu nakon epizoda u Hrvatskom dragovoljcu i BSK-u.
Dražen Lekšan
Rezultati 8. kola: Šibenik - Lučko 3:0, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Dugopolje 1:2, Sesvete - BSK (Bijelo Brdo) 1:0, Osijek II - Varaždin 3:0, Solin - Dinamo II (Zagreb) 1:1, Međimurje (Čakovec) - Hajduk II (Split) 1:4 i Zadar - Kustošija (Zagreb) 2:0.

Tablica

1.Šibenik       8       4       3       1       15:9       15

2.Osijek II       8       3       3       1       12:6       15

3.Varaždin       8       5       0       3       12:13       15

4.Zadar       8       4       2       2       13:11       14

5.Dinamo II       8       4       1       3       13:9       13

6.Sesvete       8       3       2       3       12:9       11

7.Međimurje       8       3       2       3       11:15       11

8.Hajduk II       8       3       1       4       11:11       10

9.Kustošija       8       3       1       4       9:10       10

10.Dugopolje       8       3       0       5       11:13       9

11.Hrv.dragov.       8       2       3       3       10:12       9

12.Lučko       8       2       3       3       5:8       9

13.Solin       8       2       2       4       8:12       8

14.BSK       8       2       1       5       8:12       7

U 9. kolu, 19., 20. i 21. listopada, sastaju se: Kustošija - Međimurje, Dinamo II - Osijek II, BSK - Solin, Varaždin - Zadar, Hajduk II - Hrvatski dragovoljac, Dugopolje - Šibenik i Lučko - Sesvete.
Najčitanije iz rubrike