Regija
U POSLJEDNJIH DEVET MJESECI

U Virovitici 300 zaposlenih više
Objavljeno 17. listopada, 2018.
VIROVITICA
Prema posljednjim podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, na području grada Virovitice 30. rujna bile su 9062 zaposlene osobe. U odnosu prema 31. prosinca prošle godine, kada je bilo zaposleno 8760 osoba, otvorena su 302 nova radna mjesta. Paralelno s rastom broja zaposlenih, smanjuje se i broj nezaposlenih, a on je od početka godine manji za 344. Podatci govore kako je 31. prosinca 2017. nezaposlena bila 1341 osoba, a u rujnu ove godine taj broj pao je na 997. Nova radna mjesta rezultat su brojnih europskih projekata i pozitivne gospodarske klime, što se ogleda i u broju izdanih građevinskih dozvola. Naime, do početka listopada ove godine Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice izdao je 59 građevinskih dozvola, uključujući izmjene i dopune, a prema pristiglim prijavama o početku gradnje ona je započela u 48 slučajeva.
– Osim ulaganja u postojeću infrastrukturu radi otvaranja novih radnih mjesta u poduzetničkim zonama, našim poduzetnicima pomažemo i na druge načine. U startu dajemo zemljište za jednu kunu po kvadratnom metru za proizvodne djelatnosti, pomažemo prilikom ishođenja građevinskih dozvola za investitore, dozvole izdajemo u roku od 15 minuta, oslobađamo od plaćanja komunalnih doprinosa… Od početka ove godine u Program poticaja i olakšica razvoja gospodarstva uključene su sve tvrtke na području grada Virovitice, a ne više nužno samo one u zonama – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. Porastu broja zaposlenih uvelike su pridonijele i samostalne poduzetničke inicijative, odnosno samozapošljavanje koje je postalo pravi hit nakon što je financijska injekcija za nove poduzetnike povećana na maksimalno 55.000 kuna. Prema broju samozaposlenih Grad Virovitica je na četvrtom mjestu u Republici Hrvatskoj s porastom samozaposlenih od 164 posto. U prvoj polovini prošle godine broj novouključenih korisnika u mjeru Potpore za samozapošljavanje bio je 22, a ove godine porastao je na čak 58. Tom porastu također uvelike pridonose i projekti Virovitičko-podravske županije koja je prva u Hrvatskoj po povlačenju sredstava EU-a.
Projekti Županije imaju zavidne rezultate zapošljavanja ne samo u gradu Virovitici nego i u cijeloj županiji, a takav trend nastavlja se novim projektima.V.Grgurić
Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana