Regija
ZAKLADA “NOVO SUTRA” ZA SLAVONIJU

Stipendije i projektne donacije
Objavljeno 17. listopada, 2018.
VUKOVAR
Zaklada Novo sutra objavila je dobitnike studentskih stipendija i popis razvojnih projekata u lokalnim zajednicama koje će financirati i ove godine. Dodijeljeno je 12 stipendija, koje će se izvrsnim slavonskim studentima prvenstveno u STEM području isplaćivati u ratama od 1500 kuna u 10 mjesečnih obroka. Za pet prihvaćenih projekata usmjerenih na unaprjeđenje zajednice Zaklada će donirati 656.172,12 kuna. Poticanje izvrsnosti, dobrih djela i pomaganje potrebitima poboljšavajući život u okruženju u kojemu djeluje, vizija je ove zaklade.
Na natječaj su mogli konkurirati redovni studenti sa prebivalištem na području županija Vukovarsko srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske. Uvjet je bio da studiraju u domeni prirodnih znanosti (matematika, fizika, kemija), tehničkih znanosti (elektrotehnika, računarstvo, rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo, kemijsko inženjerstvo i strojarstvo) ili društvenih znanosti (ekonomija i pravo). Prijaviti su se mogli najizvrsniji s prosjekom najmanje 4,0. Ako redovito upisuju godinu i zadržavaju prosjek, stipendiju mogu primati do kraja studija. Nakon završetka, ovisno o potrebama za kadrom, postoji mogućnost zapošljavanja u tvrtkama Enna grupe čiji je vlasnik i osnivač Zaklada. Dobitnici stipendije su Dominik Dautović (Gunjavci), Franciska Grgić (Osijek), Ana Spajić (Čepin), Jakov Sudar (Ivankovo), Božana Mrvelj (Slavonski Brod), Marta Košćak (Donji Miholjac), Maja Dugandžić (Čepin), Marina Piškorjanac (Višnjevac), Karolina Kovač (Slavonski Brod), Mia Bilandžija (Slavonski Brod), Krešimir Miletić (Virovitica) i Toni Dujmović (Osijek).
Projekti su se mogli prijaviti u području odgoja, obrazovanja i znanosti, očuvanja nacionalne materijalne i nematerijalne baštine te humanosti i društva, koji za cilj imaju izgraditi bolje i zdravije okruženje.
Svečano uručenje donacija i stipendija održat će se 20. listopada na obilježavanju Dana Zaklade Novo sutra u Vukovaru.J.Pejaković
Humani i društveno-odgovorni projekti
Za financiranje su odabrani projekti “Mobilne platforme za bicikle za prijevoz osoba s invaliditetom” nositelja Lege za djecu superjunake; “Vozilo koje život znači”, nositelja Društvo multiple skleroze VSŽ-a; “Unaprijedimo rad osnovnoškolskih učeničkih zadruga”, čiji je nositelj OŠ Blage Zadre, Vukovar; “Mini kemijski laboratorij u rodnoj kući nobelovca Lavoslava Ružičke”, nositelja JUK “Hrvatski dom Vukovar”; “Gledamo i slušamo kako radi naš mozak – za kupovinu Neurofeedback uređaja”, nositelja COO “Ivan Štark” iz Osijeka.
Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike