Crna kronika
ZAPLJENA DROGE U PAKRACU I PLETERNICI

Od troje dilera oduzeta "trava"
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Dvije veće zapljene marihuane, koje su bile namijenjene preprodaji, zbile su se u listopadu u Požeško-slavonskoj županiji. U prvom slučaju, tijekom pretrage kuće u širem centru Pleternice, gdje je prebivao 45-godišnjak, pronađeno je 822 grama marihuane te jedna razgranata konoplja visine 185 cm koju je 45-godišnjak uzgojio u vrtu obiteljske kuće skrivajući je među krastavcima na razvučenoj mrežici. U drugom slučaju na području Pakraca, gdje prebiva 43-godišnjakinja i boravi 29-godišnjak, pronađeno je gotovo šest kilograma marihuane, pripremljene i pakirane u razne posude, kartonske kutije i vrećice. U pretrazi kuće pronađeno je još 17 stabljika i dijelova stabljika marihuane visine oko 130 cm, četiri grama hašiša, sjemenke konoplje, precizna digitalna vaga, pribor za konzumiranje droge te jedna puška s glatkim cijevima koju ne smije posjedovati. Vrijednost droge procjenjuje se na oko 120.000 kuna, a prodajom na ulici njezina vrijednost vrtoglavo raste. Protiv dilera podnesena je kaznena prijava, a droga je oduzeta.
Načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić izjavio je da su tijekom prvih devet mjeseci ove godine zabilježena ukupno 34 kaznena djela prema liniji kriminaliteta droga te 32 prekršaja (riječ je uglavnom o konzumiranju marihuane) te 41 zapljena droga, što je lagano povećanje u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.
Nikolina Janković, glasnogovornica PU, rekla je na konferenciji za novinare kako će policija u dane vikenda provoditi pojačane aktivnosti do kraja godine, sve zbog ostvarivanja povoljnijeg stanja sigurnosti u prometu. Ujedno je Janković pozvala građane da tijekom akcije "Manje oružja-manje tragedija“, bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ako ih nedozvoljeno posjeduju i na taj će način učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, nego da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja. U prvih devet mjeseci građani su dragovoljno predali osam komada automatskog oružja, dvije puške, revolver, 41 ručnu bombu, 14 mina i 33 ostalih rasprskavajućih sredstava.AGM Kruna
 
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike