Crna kronika
NESREĆA U BOCANJEVCIMA

Usmrtio pijanog pješaka koji je sjedio na cesti
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Josipa je na cesti usmrtio vozač automobila čija je kuća u neposrednoj blizini pokojnikove
BOCANJEVCI

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je o detaljima nesreće u Bocanjevcima u kojoj je poginuo 60-godišnjak. Nesreća se dogodila u utorak u 19 sati, kada je 42-godišnjak upravljao automobilom Ulicom Matije Gupca u Bocanjevcima. Zbog neprilagođene brzine kretanja, prednjim dijelom vozila vozač je udario u 60-godišnjaka koji je sjedio na kolniku. Od siline udara 60-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, a tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Protiv 42-godišnjaka podnesena je kaznena prijava.


Pitomo belišćansko prigradsko naselje Bocanjevci ne smiruje se od tragedije koja ga je potresla u utorak navečer s obzirom na to da su i poginuli Josip Varžić i vozač iz istog mjesta i gotovo susjedi, a njihove obiteljske kuće nisu udaljene ni stotinjak metara jedna od druge!
- Sve je to pretužno i pretragično. Jednostavno ne znamo koga bismo u ovoj situaciji više žalili: ili nesretnog Josipa, koji je tako strašno skončao ni stotinjak metara od svoje kuće, ili sirotog vozača, koji je maksimalno ispravan čovjek, a koji će cijelog života na duši nositi jedan život ugašen spletom nesretnih okolnosti - pričaju nam jučer Bocanjevčani pokazujući na dio ceste ispred kućnog broja 11 gdje se dogodila tragedija.
Naši sugovornici koji su željeli ostati anonimni jedinstveni su u svojim stajalištima da je u ovoj priči glavni krivac zapravo alkohol i tvrde da je u trenutku pogibije Josip bio u teško alkoholiziranom stanju u kojemu nije bio sposoban samostalno prijeći čak ni na drugu stranu ceste do svoje kuće na ulazu u selo gdje je živio. Zbog alkohola mu se, kažu, prije dosta godina prvo razorio brak i obitelj, a djeca su mu se odselila u Njemačku i Zagreb gdje su zasnovala obitelji. U rodne Bocanjevce dolazili su u posjete, tako da je Josip otkako mu je prošle godine preminula majka živio sam. Preživljavao je uz pomoć naknade iz Centra za socijalnu skrb, bio je uključen i u Program "Pomoć u kući" zahvaljujući kojemu mu se nastojalo koliko-toliko osigurati pristojne uvjete života. Pomagalo mu se i na druge načine i prigodnim paketima i donacijama u svakoj mogućoj prilici. Međutim, kada bi stizala mjesečna naknada iz Centra, prvih nekoliko dana Josip je jednostavno gubio kontrolu nad sobom i odavao se alkoholu, unatoč teškoj bolesti zbog koje je bio prisiljen kretati se s pomoću štaka.
Lidija Aničić
ALKOHOL
Koban spoj pijanstva i nepažnje
TRIJEZAN JE BIO DUŠA OD ČOVJEKA
Josipa su na dan nesreće mještani sretali kako tetura. Dva sata prije tragedije, oko 17 sati, mještani su mu već jednom pomagali da ustane s ceste gdje je pao, nakon čega su ga odveli na nogostup. Svi su strahovali da će zbog svega ovog što su viđali i prije biti samo pitanje vremena kada će se ovakvo nešto dogoditi. Josip je pak u trijeznom stanju bio duša od čovjeka i dobričina koji je bio bolno svjestan svojih slabosti i poteza koje čini pod utjecajem alkohola, ali koji je bio jači od njega.

Sudbina je htjela da na Josipa, koji je pijan sjedio na cesti, naleti svojim automobilom profesionalni vozač koji iza sebe ima na stotine tisuća odvezenih kilometara diljem Hrvatske i izvan nje, i to bez prometnih nesreća.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike