Mozaik
NAKON DVADESET GODINA SUDJELOVANJA

Hrvatska će u travnju 2019.
prvi put biti domaćin izbora
za Miss turizma svijeta
Objavljeno 17. listopada, 2018.

Nakon gotovo dvadeset godina, koliko Hrvatska sudjeluje na svjetskom izboru Miss turizma svijeta i odličnih rezultata naših finalistica, zaslugom vlasnika licence za Republiku Hrvatsku, Borisa Kosmača, naša predivna Hrvatska u velikoj je konkurenciji ostalih turističkih velesila odabrana od direkcije svjetske licencije za domaćina ovako velikog svjetskog događaja, Miss turizma svijeta.


U proljeće 2019. Hrvatsku će posjetiti više od 60 ljepotica Miss turizma iz cijelog svijeta, a finalna večer ovog izbora ljepote planira se za 13. travnja 2019. Hrvatska će imati odličnu priliku promovirati svoju ljepotu i turizam diljem svijeta te ugostiti novinare i vlasnike licenci iz cijelog svijeta. Nakon izbora koje su ugostile Malezija, Ekvatorska Gvineja, Tajland, Turska i Venecuela, vrijeme je za Hrvatsku. Svjetski izbor uspješno se organizira od 1989. Godinama naše predivne finalistice promoviraju Hrvatsku i turizam diljem svijeta, svojom ljepotom, talentom te promocijskim filmovima koji predstavljaju ljepote Hrvatske.
- Godinama sam osobno sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, šest godina, kao član stručnog ocjenjivačkog internacionalnog žirija sudjelovao čak osam puta, a prošle sam godine i radio kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji. Od prvog dana, kada sam kao jedan od najmlađih vlasnika licence u svijetu za Hrvatsku sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila svjetski izbor dovesti u Hrvatsku i napokon sam uspio i presretan sam - kazao je Boris Kosmač, poznato TV lice, urednik i voditelj, ali i ponosni organizator svjetskog izbora koji će se održati u Hrvatskoj.
Ovih dana Hrvatsku je posjetila i aktualna Miss turizma svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije, koja je prestižnu titulu ponijela u Maleziji. Oduševljena je Hrvatskom, ljepotom Zagreba, modom te fantastičnom hrvatskom kuhinjom, a najviše štruklama, koje je jela u obilasku grada. Došla je kako bi službeno najavila domaćinstvo Hrvatske ovako velikog svjetskog modno turističkog događanja.
- Prekrasnu zemlju imate, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju - kaže Andrea.
Pripreme finala Miss turizma svijeta već su uvelike u tijeku, a Kosmač se nada nesebičnoj pomoći hrvatskih institucija, HTZ-a, Ministarstava turizma te gradova i medija, kako bi finalni svjetski izbor na najbolji mogući način doveo ljepote Hrvatske i uspješnost hrvatskog turizma u svijet. T.K.
Hrvatsku je ovih dana posjetila i aktualna Miss turizma svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike