Dome slatki dome
NISKOENERGETSKA KUĆA

Prozorski sustav za mnogo više svjetla
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Prirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenu

Prirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenu. Prirodno svjetlo izuzetno je važno za naše normalno funkcioniranje, stoga se pri izgradnji objekta radije odlučite za elemente s velikim staklenim površinama, koje će vam pružati dovoljnu količinu Sunčeve svjetlosti. Prirodno svjetlo čovjeku daje osjećaj orijentacije, naglašava vrijednost okoliša i omogućava praćenje promjena u vremenu. Sunčeva svjetlost izvor je života, temelj je blagostanja, razvoja i zdravljae te pozitivno utječe na raspoloženje. Zatvorene prostore, kada je to moguće, uvijek je bolje osvijetliti prirodnim svjetlom. Staklo kao materijal tu igra veliku ulogu jer omogućava kontrolu i manipulaciju svjetlošću te iskorištava sve njezine prednosti. Potaknut tom činjenicom, vodeći proizvođač sustava za prozore i vrata – GEALAN, razvio je i tržištu predstavio svoj inovativni sustav GEALAN-LUMAXX. Novorazvijeni sustav na istim prozorskim otvorima donosi veće staklene površine, što donosi više svjetla. Novi GEALAN-LUMAXX znatno je uži od dosadašnjih kombinacija okvira. U prošlosti su prozorski elementi sa štulpom ili prečkom često bili široki 150 mm, ali i više. Ružne, masivne grede narušavale su siluetu prozora te propuštale manje količine prirodnog svjetla u prostoriju. Novi sustav nudi vidljivu širinu okvira i krila od samo 103 mm. Konačno je moguća izrada užih okvira koji su zadržali sve pozitivne karakteristike sigurnosti i udobnosti pri rukovanju.


Tijekom razvijanja sustava GEALAN-LUMAXX optimizirana je cjelokupna geometrija prozorskih okvira tako što su širine profila svedene na minimum. Veoma se pazilo na ravnotežu između toplinske izolacije i statike, kao i na besprijekorno funkcioniranje okova.
Marin Režić
Čelično ojačanje
Simetrično djelovanje uskog monoštulpa dodatno pridonosi fleksibilnoj uporabi pri ugradnji prozora.Pri odabiru „uskih okvira“ ne morate se odreći izuzetnih svojstava statike. Unutar profila koristi se čelično ojačanje koje omogućuje izradu elemenata do 2,30 m u bijeloj boji, odnosno 2,20 m u ostalim bojama. U kombinaciji s tehnikom lijepljenja STV moguća je izrada elemenata do 2,50 m u bijeloj boji (2,40 m u ostalim bojama).
Možda ste propustili...

SAVJETUJEMO: ODRŽAVANJE AUTOMOBILA

Čisto, sjajno i zaštićeno vozilo kao "iz salona"

TEPIH CENTAR DONOSI PREGLED NAJPOPULARNIJIH TEPIHA U HRVATSKOJ

Šest vrsta tepiha koji će osvježiti svaki interijer

Najčitanije iz rubrike